Peticijom traže da Srbija tuži Crnu Goru

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pustilo je na internetu peticiju sa ciljem da prikupi potpise 10.000 građana.
Peticijom traže da Srbija tuži Crnu Goru
Foto: 021.rs
Nakon prikupljanja potpisa oni bi od države Srbije tražili da Evropskom sudu za ljudska prava podnese tužbu protiv Crne Gore.
 
Predsednik Udruženja Savo Manojlović rekao je novinarima ispred Ambasade Crne Gore da podnošenje tužbe od Srbije traže zbog "kršenja imovinskih prava, prava na pravično suđenje i prava na slobodu veroispovesti" od Crne Gore.
 
"Smatramo da je ovo vrsta smirivanja tenzija umesto izjava kojima se raspiruje mržnja među narodima i kojima se diže tenzija. Vlast ne treba ništa od toga da radi. Ima na raspolaganju jedno medjunarodno sredstvo jer su potpisnice Evropske konvencije i Srbija i Crna Gora", rekao je Manojlović.
 
Kako je naveo, Udruženje je izradilo prvu verziju nacrta tužbe koji planira da besplatno ustupi državi Srbiji.
 
Udruženje je ispred vrata Ambasade Crne Gore u Beogradu stavilo hamer sa natisom "Evropska konvencija o ljudskim pravima" kako bi svako ko ulazi i izlazi iz ambasade "morao da je pregazi". Gaženje hamera sa nazivom konvencije, kako su naveli iz Udruženja, predstavlja pokazatelj trenutnog stanja u Crnoj Gori.
 
Peticija se nalazi na sajtu peticije.srbijaupokretu.org.
  • Nemanja

    10.01.2020 10:20
    Jedva čekam da gledam kisele face posetilaca luna-park Ostrog kad ulaz budu plaćali Crnogorcima.
  • Marko

    09.01.2020 18:12
    Veliki
    Ne znam za ovu inicijativu a nadam se bar jos jednom protestu u nasem gradu za podrsku nasoj mitropoliji u CG. Vidim bune se neka crnogorska udruzenja ( Milogoraca) u Srbiji na ovakve inicijative. Inace podrzavaoci Milovog rezima u Srbiji su odprilike 1-2% srpskih hradjana poreklom iz Crne Gore. To su uglavnom oni koji su od Srbije sve dobili i proveli zivot u Srbiji kao bubrezi u loju. Uglavnom potomci Brozovih crnogorskih generala koji su posle 1945 zauzeli Dedinje i Senjak jer ih oni podsecaju na rodni kraj. Naravno ima ih i u Novom Sadu sa debelim penzijama i velikim stanovima. Zive u Srbiji a vole Mila .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".