Uhapšeni direktor ranije savetovao ministarku Mihajlović, već prijavljivan zbog zloupotreba

Uhapšeni v.d. direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić ima dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u Železnici, a protiv njega je, 2015. godine, Odbor direktora "Železnice Srbije" podneo tužbu Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Jevtić je diplomirao na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, a zatim magistrirao i doktorirao na BK Univerzitetu, prenosi "Blic".
 
Na rukovodećim pozicijama u Železnici bio je od 1994. do 2009. godine. Pre 11 godina prešao je u Institut "Kirilo Savić" gde je bio generalni direktor, a od jula 2014. bio je savetnik potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović.
 
U avgustu 2015. godine, iz ministarkinog kabineta, imenovan je za v.d. direktora preduzeća "Kargo Srbija". Na tom položaju bio je 25 meseci, do septembra 2017, kada je postavljen za v.d. direktora "Infrastrukture železnice Srbije".
 
U oktobru 2015. godine, Odbor direktora "Železnice Srbije", sa generalnim direktorom Miroslavom Stojčićem na čelu, podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal tužbu protiv Miroljuba Jevtića, tada direktora "Kargo Srbije". Kako je navedeno u tužbi, koju su potpisali i Nenad Kecman i Rajko Ković, Jevtić je "zloupotrebio službeni položaj tako što je neovlašćeno dao nalog svojim zaposlenima da nasilno preuzmu blagajne 'Železnice Srbije' i to bez primopredaje".
 
Jevtić i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postupku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge. Opširnije pročitajte OVDE.
  • ?

    12.01.2020 14:16
    pukla tikva
    ko iole zna prilike u Nemanjinoj 6 zna da je ista uporište sps odvajkada; niti je slučajno što je Jevtić "praćen" niti to što je tako brzo propevao. Još nam ostaje da saznamo otkud pa sad "brza" kod nas kad je nije bilo u master planu saobraćaja 2009. i nije li ista isposlovana jednako kao ovaj posao sa eksproprijacijom zemljišta samo na političkom nivou.
  • Jovan

    12.01.2020 08:39
    # Fric
    Malo je cudno sto gradonacelnik uspostavlja tesnu saradnju sa AKV!
    Za pametne sve je jasno! Za one koji ne vide o cemu se radi - neka i ne vide! Dobra klapa, u sve se uklapa!
    Tek sada - odeee advokatur!
    Sramno i tuzno!
  • eh

    12.01.2020 00:07
    @ spin off
    davno je on raskrinkan, samo je pitanje zašto i kako im je bio tako dobar sve do sada. Reklo bi se predizborni sns/sps fajt.
    https://www.blic.rs/vesti/tema-dana/skola-za-izvlacenje-para-iz-zeleznice/yz931f0

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija