Krivična prijava protiv 16 radnika Centra za socijalni rad u Beogradu

Više javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom krivične prijave Živka Nikolića protiv 16 zaposlenih u odeljenju u Rakovici, gde je njegov sin, pokojni Marko Nikolić, pre dve i po godine ubio svog četvrogodišnjeg sina Mihaila i bivšu suprugu Maju Đorđević.
Krivična prijava protiv 16 radnika Centra za socijalni rad u Beogradu
Foto: 021
Prijava je podneta "zbog eventualno izvršenog krivičnog dela nesavestan rad u službi", piše "Politika".
 
List navodi, pozivajući se na svoja saznanja, da je Centru za socijalni rad naloženo da obavesti tužilaštvo o odlukama i radu zaposlenih u predmetu koji se vodio u postupku poveravanja deteta.
 
Marko Nikolić je pored ubistva žene i deteta, bio okrivljen i za pokušaj ubistva dvoje radnika Centra za socijalni rad u Rakovici, a pet meseci posle zločina izvršio je samoubistvo u zatvoru.
 
Danas njegovi roditelji žele da javnost bude upoznata sa okolnostima koje su prethodile tragediji i da ukažu na nesavestan rad institucija, rečeno je za "Politiku" u kancelariji advokata Borivoja Borovića, koji zastupa Živka Nikolića.
  • Korisnik

    13.01.2020 10:30
    Centar u Novom Sadu
    Sticajem okolnosti, jedno krace vreme Sam bio korisnik usluga Centra u Novom Sadu.
    Nedao Bog nikom da sa njima ima bilo kakva posla!
  • Ns

    13.01.2020 08:10
    Ličan primer
    Svaki slučaj je "slučaj za sebe", ali generalno smatram da centri rade pogano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija