Nadzor u niškom tužilaštvu zbog curenja informacija o otmičaru Ninoslavu Jovanoviću

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović pokrenuo je inspekcijski nadzor u Višem javnom tužilaštvu u Nišu zbog navodnog curenja informacija iz istrage protiv osumnjičenog za otmicu dvanaestogodišnje devojčice Ninslav Jovanovića.
Nadzor u niškom tužilaštvu zbog curenja informacija o otmičaru Ninoslavu Jovanoviću
Foto: Pixabay
"Ako se ustanovi da je informacija procurela iz tužilaštva postoje zakonske mogućnosti da se to sankcioniše", rekao je Marinović za Radio Beograd i dodao da je služba Poverenika do sada tri puta pokretala nadzor zbog curenja informacija iz istrage, ali da je svaki put utvrđeno da su mediji izmišljali informacije.
 
Marinović je kazao i da je sproveden inspekcijski nadzor zbog objavljivanja fotografije u medijima devojčice, posle njenog pronalaska, u ambulantnom vozilu, kao i da je utvrđeno da niko od medicinskog osoblja nije snimio to fotografiju, već da su to učinili predstavnici medija.
  • pera

    14.01.2020 16:41
    ..
    Smejurija. Evo reci cu vam ja kako cure informacije: policija>Slina>Vucic>toalet papir koji neki zovu novine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.