FOTO: Na granici zaplenjen zlatan i dijamantski nakit, skupi ručni satovi, zlatne medalje...

Carinici su 15. januara na kontrolnom punktu Merdare zaplenili zlatan nakit ukrašen dragim kamenjem i kolekcionarsku zbirku skupih ručnih satova, zlatnih i srebrnih medalja, upaljača i starih novčanica, čija će vrednost biti procenjena nakon stručne ekpertize.
Prekršaj je otkriven kada je oko 21 čas iz pravca Kosova na kontrolu pristigao autobus kosovskih registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Priština-Nemačka. Svi prisutni putnici izjasnili su se da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose samo lični prtljag.
 
Usledio je detaljan pregled prtljaga i tom prilikom je među ostalim koferima i torbama putnika pronađena jedna, u kojoj se nalazila kolekcija različitih ručnih i džepnih satova, zlatnih i srebrnih medalja, starog novca, upaljača i nakita ukrašenog dijamantima i smaragdima.
 
U torbi za koju se kao vlasnik javio 59-godišnji hrvatski državljanin, albanskog porekla, pronađena su 32 džepna i ručna časovnika robnih marki "ebel", "darvil", "citizen", "omega", "polar" i "garmin", među kojima su najstariji primerci iz 1853. i 1911. godine. 
 
Pored toga, u torbi su pronađeni dijamantska narukvica, tri prstena i jedan privezak od belog zlata ukrašeni dijamantima i smaragdima, 22 zlatne i srebrne medalje, 27 nemačkih, britanskih, turskih i brazilskih starih papirnih novčanica iz različitih perioda, osam upaljača "dipon", "kartije", "rotšild" i drugih poznatih brendova, kao i nekoliko ogrlica od ćilibara i drugih minerala i srebrnih dugmadi za košulju.  
 
 
Putnik kod koga su pronađeni neprijavljeni predmeti rekao je da nije znao da treba da ih prijavi, jer je smatrao da nisu novi i da to ne mora da učini. U svojoj izjavi je napisao da su mu antikviteti hobi i da je većinu predmeta jeftino kupio u Prizrenu, odakle je rodom. 
 
Što se dijamantskog nakita tiče, rekao je da ga je poneo sa sobom prilikom dolaska iz Praga gde ima svoju zlataru, u nameri da ga pokloni rodbini, ali to iz nekog razloga nije učinio.
 
Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.
  • Otimaj

    16.01.2020 13:35
    U poslednje vreme, sve veći broj ovakvih vesti i naslova sa mile nam Carine, podsete me na turske haračlije.

    Ispada da je u ovo savremeno i napredno doba jedini smisao oteti negde nekom nešto i posle to prodati svojim ljudima po bagatelnoj ceni preko institucija sistema...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija