Spuštanje izbornog cenzusa predložiće poslanici SNS

Zvanični predlagač izmena izbornih zakona kojima se, između ostalog, predlaže spuštanje izbornog cenzusa, biće najverovatnije poslanička grupa Srpske napredne stranke, od čijeg lidera je i potekla ova inicijativa, piše "Politika".
Spuštanje izbornog cenzusa predložiće poslanici SNS
Foto: 021.rs
Moguće je, kako se navodi, da se to učini i u ime vladajuće koalicije.
 
List podseća na izjavu premijerke Ane Brnabić da vlada Srbije ne radi na tome, već da će predlagači biti poslanici. Može se očekivati da će cela koalicija stati iza ovog predloga koji bi trebalo da se nađe pred poslanicima u februaru, na vanrednoj sednici čije održavanje moraju da zatraže najmanje 84 poslanika.
 
Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je ranije da nisu tačne informacije da će biti uveden i stepenasti cenzus, odnosno cenzus za koalicije i dodao da će, osim pitanja snižavanja izbornog cenzusa, biti razmotren i prirodni prag za manjinske stranke.
  • lančeMi

    17.01.2020 23:24
    Uplašio se svevišnji, pa zaigrao očajnički. Koliko mi je odvratno što se trude da osvoje vlast po SVAKU cenu.
  • Goran

    17.01.2020 19:43
    Autonomaš kao profesija
    Al će nam se Neša obradovati...
  • pavle

    17.01.2020 19:38
    Najveca stranka u parlamentu predlaze spustanje cenzusa.... prognoza. sledi rasparcavanje koalicije. svi sateliti idu zasebno na izbore da pokupe sto veci deo kolaca i posle izbora opet u koaliciju. Tako dobijaju vise glasova nego da idu sa SNS. Ocekujem BUM regionalnih malih partija koje nikada ne bi presle postojeci cenzus. To im je poslednja nada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.