Poverenik podneo krivičnu prijavu zbog objavljivanja iskaza Ninoslava Jovanovića

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović podneo je krivičnu prijavu protiv lica osumnjičenog da je neovlašćenim licima učinio dostupnim iskaz Ninoslava Jovanovića, osumnjičenog za otmicu maloletne devojčice Monike.
Poverenik navodi da je sproveo postupak nadzora u Višem javnom tužilaštvu u Nišu gde je bilo utvdjeno da je osumnjičeni bio saslušavan od strane službenih lica MUP-a i Višeg javnog tužilaštva Niš, i u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.
 
"Poverenik je zaključio da postoje osnovi za sumnju da su podaci o ličnosti iz iskaza osumnjičenog učinjeni dostupnim neovlašćenim licima, što je za posledicu imalo objavljivanje istih podataka u medijima", piše u saopštenju Poverenika.
 
Krivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu zbog sumnje da je izvršeno krivično delo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.