CINS: Crvenoj zvezdi će biti oprošten dug od milion evra

Dug fudbalskog kluba Crvena zvezda od više miliona evra prema Agrobanci ponovo će biti smanjen, iako taj klub ima višemilionske prihode od UEFA zbog igranja u Ligi šampiona, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).
CINS: Crvenoj zvezdi će biti oprošten dug od milion evra
Foto: Pixabay
Kako podseća CINS, Crvenoj zvezdi je prošle godine ovaj dug jedanput već smanjen sa oko 17 miliona evra na 6,8 miliona, otpisom kamata.
 
Sada su novinari Centra za istraživačko novinarstvo Srbije saznali da je i pored toga Zvezdi omogućen novi otpis duga.
 
"Informaciju je krajem decembra potvrdio i Miloš Janković, poverenik Agencije za osiguranje depozita, institucije koja je zadužena za stečaj banaka, koji je za CINS rekao da sporazum još uvek nije potpisan, ali da je 'u proceduri'”, navodi CINS.
 
Nakon toga u Agenciji više nisu odgovarali na pitanja CINS-a, tako da nije poznato da li je ugovor o smanjenju duga već potpisan, kao i na koji iznos. Saznanja CINS-a nisu komentarisali ni u fudbalskom klubu Crvena zvezda.
 
Predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde Dragan Milošević, koji je prošle godine objavio informaciju o prvom smanjenju duga tog kluba, tvrdi da nije upoznat sa novim dogovorom.
 
CINS je u avgustu prošle godine objavio da je Milošević istovremeno bio predsednik Nadzornog odbora FK Crvena zvezda i sudija Posebnog odeljenja za organizovani kriminal u Višem sudu, gde je presedavao u postupcima povezanim sa Agrobankom. 
 
Agencija za borbu protiv korupcije tada je CINS-u odgovorila da su te dve funkcije nespojive. Međutim, dva meseca kasnije, doneli su novu odluku, po kojoj Dragan Milošević nije bio u sukobu interesa i nije morao da prijavi svoju funkciju Agenciji zbog toga što Nadzorni odbor nije organ upravljanja.
  • nebojsha

    22.01.2020 16:14
    ipak vam je zasmetalo kritikovanje voljenog Putina , zar ne ?
  • Y

    21.01.2020 22:24
    @miky
    Ostavite se "putinofilije", "merkelofilije", "trampofilije", te simetreičnih "...fobija". Radi se o ovde i sada, o ovoj vlasti, u krajnjem slučaju o nama samima. O nama koji dozvoljavamo da nam se dešava to što nam se dešava, o nama s mudima veličine smrznutog zrna graška. Pa se sami pred sobom, bezmudima, pravdamo kako su nam krivi Rusi, Ameri itd. Za ponešto jesu. Ali ne i za naš sado-mazohizam, za naš "štokholmski sindrom", za našu letargiju, za naš kukavičluk, za naše balavljenje i večitu kuknjavu, a bez da išta preduzmemo da se otarasimo jedne kriminalne strukture koja proždire naše živote, i živote generacija koje dolaze, u svim aspektima - od duhovnog do elementarno materijalnog. Vreme za revoluciju je odavno sazrelo, razloga je i više nego PREviše! A mi još uvek kao gladan na sranje... Ne možemo ni da prdnemo. Pa šta onda možemo? Ništa... osim da polako izumremo kao narod koji nije životno sposoban. (A ćirilicom će pisati Makedonci, Bugari, Rusi... Ne moraju samo Srbi da čuvaju ćirilicu, ima ko i bez nas, koji ni sebe ne možemo da sačuvamo /od nas samih/.)
  • miky

    21.01.2020 20:29
    tamo gde vlada putinofilija ne ocekujte bolje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.