Antić: Aposlutno odgovorno tvrdim da termoelektrane nisu doprinele zagađenju

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da "apsolutno odgovorno" tvrdi da u poslednjem talasu zagađenja vazduha nisu učestvovale termoelektrane (TE), budući da ne emituju praškaste materije, zbog ugrađenih elektrofiltera.
"Termoelektrane nisu dale svoj doprinos poslednjem zagađenju", rekao je Antić za televiziju Prva i dodao da je u smanjenje zagađenja termoelektrana uloženo 475 miliona evra u elektrofiltere, tako da one više ne emituju praškaste materije.
 
Antić je dodao da su u toku radovi na ugradnji postrojenja za smanjenje emisija drugih štetnih materija, vredni 500 miliona evra.
 
On je rekao da će, pošto su individualna ložišta jedan od najvećih zagađivača vazduha, država uraditi dosta toga da bi građanima olakšala kupovinu priključka na gas, a promovisaće i priključenje na daljinske sisteme grejanja.
 
Prema rečima Antića, danas 77 odsto toplana koristi gas, koji je čist energent, a pre nekoliko godina to je koristilo njih 66 odsto.
  • Ina

    22.01.2020 16:22
    Antic ministar
    Dobra mu izjava, mi odavno znamo da on o poslu koji radi nema pojma, tako ne cudim se izjavi!
  • high ISO

    22.01.2020 13:35
    Nema fabrika, nema niske gradnje....ostali ste vi. Mada zbog hajke ocekujem takse i rusku nuklearku. Jos gora varijanta od ovoga. Zamislite tu horor kombinaciju, aljkavi srbin (sa bilo koje strane Drine) i ruska nuklearka.
  • Cujes

    22.01.2020 13:03
    Li sebe
    Znaci u bgd,novom sadu i ostalim velikim gradovima se najvise lozi po kucama....pa da li si ti normalan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.