Stefanović: Prošle godine bilo samo šest mafijaških obračuna, Srbija jedna od najbezbednijih zemalja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je prošle godine u Srbiji bilo "samo šest ubistava u okviru mafijaških obračuna", te ocenjuje da je u poređenju sa zemljama u regionu, pa i Evropi, Srbija jedna od najbezbednijih.
Stefanović: Prošle godine bilo samo šest mafijaških obračuna, Srbija jedna od najbezbednijih zemalja
Foto: 021
Stefanović je, komentarišući poslednji obračun crnogorskih kriminalnih klanova u Atini, kazao da je za Srbiju važno da obezbedi da takvih obračuna i likvidacija ne bude u našoj zemlji i istakao da to nije dobro bilo gde da se dešava.
 
"Kod nas imamo značajno smanjenje tih obračuna i broja likvidacija, to više nisu 2008, 2009. i 2010. kada smo imali po stotinak ubistava na godišnjem nivou. Imali smo ih i u poslednjih par godina, a prošle godine smo ih imali samo šest. I jedno je previše, ali kada pogledate druge zemlje regiona, Evropu, videćete da je Srbija jedna od najbezbednijih", kazao je Stefanović.
 
Kako kaže, to što se dogodilo u Atini bio je obračun dva crnogorska narko klana, u kojem su vođe škaljarskog klana likvidirane.
 
Upitan za listu nepoželjnih u Srbiji i da prokomentariše navode predsednika Aleksandra Vučića da je takav obračun mogao da se desi u Beogradu da te osobe nisu stavljene na listu nepoželjnih u našoj zemlji, Stefanović je kazao da je tim osobama bolje zabraniti ulazak, nego obezbeđivati dodatnu zaštitu ili čekati da budu ubijene ili da ubiju nekog drugog.
 
Odgovarajući na ranije primedbe na mere kojima se zabranjuje nekim ljudima koji nisu naši državljani da uđu u Srbiju, a protiv kojih ne postoje sudske presude, Stefanović je kazao da je dosta slučajeva gde nema sudske presude i dovoljno dokaza, ali da se zna da će njihovim dolaskom bezbednost građana Srbije biti ugrožena.
 
"Trudimo se da unapređujemo taj spisak i u saradnji sa policijama u regionu", naveo je ministar.
  • I eto, opet ja

    23.01.2020 10:27
    Samo...
    ...šest mafijaških ubistava...
    Poštovani (?!) gospodine ministre, lepo Vas molim da date i meni malo toga na čemu ste.
    Vidim da je Vama baaaš dobro
    ;-)))
  • Ja se kopčam

    23.01.2020 08:11
    na leđa
    Što je veća laz, pre ce ljudi u nju poverovati. Reče neko jednom prilikom...
  • Mad Hatter

    22.01.2020 19:18
    Mora da mi građani ovog geta Srbistan nismo ukapirali pravila igre ovih nazovi politikanata i ministara.

    Mora da postoji neka igra koju oni stalno igraju a zove se "slaži najbolje" ili je neko takmičenje u pitanju između ovih nazovi ministara gde se takmiče u bezočnom laganju plebsa.

    Možda im u opisu posla piše da moraju da budu mitomani jer jedino su oni u stanju da tako patološki lažu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.