VIDEO: Rumunski mediji javili da je počasni konzul Srbije vozio pijan, bežao policiji i izazvao udes

Ukoliko se ispostavi da je počasni konzul Srbije David Acato zaista vozio u alkoholisanom stanju, a zatim i odbio da se zaustavi na policijsku naredbu prilikom čega je povredio jednog policajca, biće smenjen, piše "Blic".
VIDEO: Rumunski mediji javili da je počasni konzul Srbije vozio pijan, bežao policiji i izazvao udes
Foto: 021
Ipak, zvanične potvrde o tom događaju još uvek nisu stigle u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
 
Rumunski mediji su ranije preneli da je saobraćajna policija počasnog konzula Srbije Davida Acata pokušala da zaustavi prošlog petka u Bukureštu. Međutim, on se oglušio o njihovu naredbu, te su tako krenuli u poteru za njim i trojicom njegovih saputnika.
 
U jednom trenutku došlo je do saobraćajne nezgode kada se Acato svojim automobilom sudario sa policijskim, prilikom čega je povređen jedan policajac. Zatim su mu službenici izmerili 0,34 promila alkohola u krvi, a pošto je u incidentu povređen policajac, protiv njega će biti podneta krivična prijava.
 
 
Ukoliko su svi navodi rumunskih medija tačni, ovakvo ponašanje Acata bi moglo koštati funkcije.
 
"Ministarstvo spoljnih poslova još nije obavešteno o ovom događaju, međutim ukoliko se informacije ispostave kao tačne, on će biti smenjen", saznao je "Blic" u Ministarstvu spoljnih poslova.
 
Blicu je još rečeno da je ambasada Srbije u Bukureštu obavestila da su rumunski mediji objavili vest ali da ni ambasada u Bukureštu, niti Ministarstvo spoljnih poslova, nisu zvanično obavešteni o ovom slučaju.
 
Inače, Acato je postavljen 8. oktobra 2018. godine za počasnog konzula Srbije u Piteštiju, Rumunija, uz prethodno dobijenu saglasnost Rumunije, kao i saglasnost svih nadležnih organa u Srbiji. 
  • Milan NS

    23.01.2020 12:13
    Nemojte slučajno
    da biste ga kaznili
    "Ukoliko se ispostavi da je počasni konzul Srbije David Acato zaista vozio u alkoholisanom stanju, a zatim i odbio da se zaustavi na policijsku naredbu prilikom čega je povredio jednog policajca, biće smenjen" će biti sasvim dovoljno za gospodina
  • RVosha

    23.01.2020 12:12
    Smrdija
    Kakva drzava takvi i konzuli .
  • Ovo

    23.01.2020 11:17
    je
    Ovo je čisti primer države Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.