Legija tužio državu Srbiju zbog oduzimanja stana

Milorad Ulemek Legija podneo je žalbu Sudu u Strazburu protiv Srbije zbog oduzimanja stana u Beogradu.
Legija tužio državu Srbiju zbog oduzimanja stana
Foto: Pixabay
Ova žalba je podneta posle konačne odluke domaćih sudova o trajnom oduzimanju stana i, kako nezvanično saznaje "Dnevnik", dostavljena je srpskim državnim organima na izjašnjavanje. 
 
Nakon što su mu svi domaći sudovi odbili žalbe, osuđeni bivši pukovnik Državne bezbednosti žalio se Strazburu ubog oduzimanja stana od 178 kvadrata u kući na Ceraku. 
 
Specijalno tužilaštvo u Beogradu je 2009. godine podnelo zahtev da se Ulemeku oduzme omovima, sumnjajući da je novac za kupovinu stekao nezakonito, nekim od krivičnih dela za koje mu je suđeno. Ulemek je tvrdio da je do stana došao zakonito i legalno, pre bilo kojeg događaja obuhvaćenog optužnicom, rešavajući svoje stambeno pitanje kao radnik službe Državne bezbednosti.
 
Navodio je da je, u postupku rešavanja stambenog problema zbog proširenja porodice, dao Službi stan koji je tada imao, a Služba je njemu uplatila oko 374 hiljade nemačkih maraka i ubrzo je kupio stan na Ceraku.
 
Specijalni sud je naveo da "postoji očigledna nesrazmera između Ulemekovih prihoda i plaćene cene" i da on "nije dokazao da je novac kojim je plaćen stan pribavljen na zakonit način".
 
U poslednjoj žalbi Apelacionom sudu, Ulemek je tvrdio da je stan koji mu je oduzet "otuđio 2001. godine", ali je sud utvrdio da "iz sadržine zahteva ne proizilazi da bi se ponavljanje postupka dozvolilo u korist okrivljenog, koji po navodima nije vlasnik stana", pa da "nema mesta ponavljanju krivičnog postupka u korist okrivljenog".
 
Bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija izdržava 40-ogodišnju kaznu zatvora, a osuđen je za atentat na premijera Zorana Đinđića, kao i po optužbama za druga teška krivična dela.
  • Dzo

    24.01.2020 18:39
    Za dragana perkovića
    Bravo pravo u metu. G. Perkoviću ali dok tu opajdaru štite dačić,palma,dodik i ostala redaljka od toga nema ništa mislim. Da zakon važi za sve odavno bi to bilo oduzeto a opajdara bi vukla bukagije na nogama zbog raznih krivičnih dela.
  • ozlojedjen

    24.01.2020 08:11
    Koliko je takvih kao Legija
  • Sat

    24.01.2020 07:46
    Kako je Vukin lepo sve dokazao. Na njega da se ugledaš!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.