Vučić: Ne razumem zašto bi nedelja bila neradan dan, treba da radimo više

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom.
Vučić: Ne razumem zašto bi nedelja bila neradan dan, treba da radimo više
Foto: 021.rs
Vučić je ukazao da Srbija treba da iskoristi to što njena ekonomija brže jača od drugih u ovom trenutku i da sada ne zastane.
 
"Ne znam čija je to ideja. Video da sam da su Crna Gora i Hrvatska to usvojile. Ja sam protiv toga. Svaki čovek bi hteo da ima zagarantovano slobodno vreme. Ali, možeš ti, ali nemoj mene da teraš, ja hoću da radim", kazao je on.
 
Vučić je ukazao da se zabrana rada nedeljom u Crnoj Gori i Hrvatskoj nije pokazala dobrom.
 
"Sada, kada imamo rast ekonomije, treba da ga podstičemo, da se hvalimo da radimo više, a ne manje. Znam da niko ne voli to da čuje, ali to je istina", istakao je on.
 
Na konstataciju da se građanima ne bi svidelo da ne rade marketi nedeljom, Vučić je rekao da postoje i važnija preduzeća za ekonomiju koja treba da rade.
 
"Zna se kako se plaća rad nedeljom. Nemojte da sprečavate da se radi nedeljom", poručio je on.
 
Vučić je kazao da će posle ovog krenuti da traže "da ne radimo ni petkom, da ne radimo od 7 do 16, kasnije od 9 do 17 i tako dalje".
 
"Najbolje da ne radimo ništa, a da plate budu velike. Ne mislim da je to realno i nikada nisam voleo da obmanjujem narod, takve odluke ne treba da donosimo", kazao je on.
 
Istakao je da ne razume ni pomeranje radnog vremena, i da to zamera ministru rada Zoranu Đorđeviću.

Komentari 160

  • Rebecca

    12.01.2021 17:24
    Zašto se ne bi radilo nedeljom....onaj ko radi nedeljom ima slobodan dan u toku nedelje. Da li treba da se vratimo u 18. vek?
    Nama koji radimo svaki dan mnogo znači da odemo smireno u kupovinu nedeljom.
  • Subota

    31.01.2020 13:57
    Šabat
    Izl-Exo 20:8

     8 Spomeni se dana subotnjega, da ga držiš svetim.

    Remember the sabbath day, to keep it holy.

    Izl-Exo 20:9

     9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao,

    Six days shalt thou labour, and do all thy work:

    Izl-Exo 20:10

     10 a sedmoga je dana subota posvećena GOSPODU, Bogu tvojemu. Nikakva posla tada nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni stoka tvoja, ni došljak koji se nađe unutar tvojih dveri.

    But the seventh day is the sabbath of the Yahuah thy God: in it thou shalt not do any work, thou, nor thy son, nor thy daughter, thy manservant, nor thy maidservant, nor thy cattle, nor thy stranger that is within thy gates:

    Izl-Exo 20:11

     11 Jer je u šest dana GOSPOD stvorio nebo i zemlju, more i sve što je u njemu, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je GOSPOD blagoslovio dan subotnji i posvetio ga.

    For in six days the LORD made heaven and earth, the sea, and all that in them is, and rested the seventh day: wherefore the LORD blessed the sabbath day, and hallowed it.


    Subota je sveti dan odmora
    Subota zapamtite
  • Voja

    28.01.2020 15:06
    Nedelja
    Ovo pravilo ne treba da bude toliko kruto,ali treba da se uredi.Mladom čoveku, sa manje obaveza, nije problem da radi nedelju i bude adekvatno plaćen.Svi mi smo kao klinci radili vikendom i ništa nam nije pravilo problem.Sa druge strane potpuno je suludo da istrošen čovek radi vikendom.Samo treba urediti kako treba, a ne sve po kratkom postupku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.