Otvoren konkurs za izbor dva nova člana REM-a

Konkurs za izbor dva nova člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) otvoren je od danas po postupku koji je pokrenuo skupštinski Odbor za kulturu i informisanje posle ostavki dosadašnjih članova Gorana Pekovića i Đorđa Vozarevića.
Otvoren konkurs za izbor dva nova člana REM-a
Foto: Pixabay
Konkurs je otvoren 15 dana, a kako je za Tanjug rekao predsednik Odbora Mirko Krlić prema zakonskoj proceduri jednog člana REM-a predložiće nadležni odbor Skupštine AP Vojvodine, a drugog udruženja novinara u Srbiji i Udruženje izdavača elektronskih medija.
 
"U roku od 15 dana treba da dobijemo predloge koje će Odbor razmatrati, a zatim uputiti Skupštini na usvajanje", kazao je Krlić.
 
Dosadašnji članovi Peković i Vozarević podneli su ostavke 20. odnosno 21. januara ove godine.
 
Povodom navoda pojedinih članova Odbora, među kojima je i Đorđe Vukadinović, da su ostavke bile očekivane i da pokazuju da su članovi REM-a podložni političkim pritiscima, Krlić kaže da tako nešto apsolutno ne stoji i da to dokazuje izbor tri nova člana tog tela.
 
On smatra da Vukadinović politizuje ceo proces izbora članova REM-a. "Gospodin Vukadinović je u jednom trenutku hvalio te iste članove, pa ih je onda kritikovao. Ne bih komentarisao njegovu politizaciju celog procesa", kazao je Krlić.
 
Ocenio je da je REM u poslednje vreme pod velikim pritiskom javnosti i da je označen kao telo koje odlučuje o izbornom procesu i koči demokratske procese u Srbiji. "Ostavke članova su lični čin. Verovatno bih i sam, da sam član REM-a, podneo ostavku i prepustio nekom drugom to mesto, ako se već misli da sam podložan bilo kakvim pritiscima", naveo je Krlić.
  • Lemix

    24.01.2020 21:20
    Čemu se nadati?
    Čemu se nadati od REM-a kada je predsednik taj što je mrzitelj novinarstva? Bivši kafedžija Mirko je neverovatni preletač koji je umeo da neznanjem osramoti čak i Ministarstvo vera, zlaoupotrebama obezbedi i stambeno i finansijski svoju familiju, pa čak i da (o tome ste vi pisali) pravosnažno bude optužen za batinjanje urednika jednih novina...
    Mnogo je i ovo za ovakav REM.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija