Uveden telefonski broj za prevenciju korona virusa

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je, u cilju prevencije, uveden telefonski broj 064/8945-235, na koji se mogu javiti svi građani koji dolaze iz kineskog grada Vuhana i drugih područja zahvaćenih korona virusom, ukoliko imaju bilo kakve simptome respiratornih infekcija ili sumnje na to.
Uveden telefonski broj za prevenciju korona virusa
Foto: Pixabay (ilustracija)
"S obzirom na očekivan povećan priliv ljudi iz navedenog područja usled proslave Kineske nove godine, Ministarstvo zdravlja odlučilo se na uvođenje ovog posebnog broja za hitne medicinske intervencije", kaže se u saopštenju.
 
Odmah po pozivu tog broja, ekipe za hitnu medicinsku pomoć opremljene zaštitnom opremom pružiće pomoć i transportovati osobu koja je u prethodnom periodu boravila u području zahvaćenom korona virusom na Kliniku za infektivne i tropske bolesti, gde će biti sprovedena opservacija i kompletna dijagnostika kao i dalje lečenje ukoliko je potrebno.
 
Ministarstvo zdravlja naglašava da je Srbija blagovremeno preduzela sve neophodne mere zaštite kako bi sprečila pojavu korona virusa u našoj zemlji, postavljene su termovizijske kamere na aerodromima, obezbeđeni su neophodni reagensi za potvrđivanje virusa, a uvođenjem posebnog telefonskog broja 064/8945-235 nastavljaju se preventivne aktivnosti".
 
"U skladu sa tim, kao i dosadašnjim informacijama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o širenju i stepenu smrtnosti od korona virusa, razloga za paniku i uzbunjavanje građana nema, a Ministarstvo zdravlja nastaviće da svakodnevno prati dalji razvoj situacije i preduzima sve neophodne mere zaštite", navedeno je u saopštenju.
  • High ISO

    25.01.2020 18:43
    Bog te tvoj, ovi jedva docekali da maznu pare i na ovo. Ovom olosu sve ide na ruku.
  • hm

    25.01.2020 17:18
    ne mogu da uvedu neki jednostavan telefonski broj 12345?
    ili da naruce nesto popust 064 CORONA?
    ovo niko ne moze da zapamti
  • Stiže spas!

    25.01.2020 16:37
    Ma, samo mirno.
    Evo, već su saopštili da imaju vakcinu, fale samo novci.
    Dakle, ajde vlado srpska pred izbore, pokaži nemerljivu brigu.
    Ispovrti novce, ne sumnjam d aće to biti neki Novartis, i spasavaj stanovništvo!
    Uostalom, virus je zbog toga i kreiran.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.