"Kasnimo 20 godina u zaštiti životne sredine za EU"

Koordinatorka Radne grupe za poglavlje 27 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (EU) Nataša Đereg ocenila je da Srbija kasni 20 godina po pitanju propisa koji se odnose na zaštitu životne sredine i klimatske promene.
"Kasnimo 20 godina u zaštiti životne sredine za EU"
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Do sada se pokazalo da je Srbija u svoje zakonodavstvo uspešno prenela propise EU koji se odnose na zaštitu životne sredine, ali da primena ne ide glatko", rekla je Đereg za list "Danas".
 
Istovremeno se, kako kaže, propisi EU konstantno menjaju, "pa mi kao da jurimo pokretnu metu".
 
Srbija je ove nedelje podnela Evropskoj komisiji (EK) pregovaračku poziciju za poglavlje 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine i klimatske promene, a ubraja se među najzahtevnija poglavlja s obzirom na trenutno stanje u ovoj oblasti i zahteve EU.
  • O kukavičluku

    26.01.2020 19:25
    Letovi kemtrail aviona se ne računaju, niti se takvi upiti objavljuju?
  • Ana

    26.01.2020 16:44
    Ja sam ekolog po struci, donedavno na trzistu rada nije ni postojala sifra tog zanimanja, toliko o tome koliko se drzava brine o ekologiji. Da ne pominjem koliko mojih kolega nikad nije radilo u struci i da se ekologija i zastita ziv.sredine izjednacavaju sa zastitom na radu. Ulazak u EU ce biti problem ne zbog vladavine prava nego upravo zbog ekologije, jer u toj oblasti nemamo ni svesti ni politicke volje da promenimo stvari na bolje, nama je u interesu otvaranje fabrika sa prljavim tehnologijama gde ljudi rade za mizerne plate.
  • da je samo toliko?

    26.01.2020 16:17
    Pokrali su nam eko-taksu. Njih jurite...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija