VIDEO: Na eTabli možete proveriti da li bi mogao da vas poseti izvršitelj

Elektronska oglasna tabla suda - eTabla, koju je uspostavilo Ministarstvo pravde u saradnji sa USAID Projektom "Vladavina prava", počela je rad radi 1. januara 2020. godine, saopštilo je Ministarstvo pravde.
Na eTabla odnosno sajtu etabla.sud.rs građani i pravna lica sada mogu da pronađu sva pismena iz izvršnog postupka, koja im nisu uspešno uručena lično od strane suda ili javnog izvršitelja.
 
Kako se navodi, elektronska oglasna tabla zamenila je dosadašnje fizičke oglasne table po sudovima, čime je povećana odgovornost, transparentnost i efikasnost pravosuđa, a građanima i privredi omogućen brz i jednostavan uvid u sadržaje oglasnih tabli sudova na jednom mestu, odnosno na internetu.
 
Pored isticanja i skidanja obaveštenja na oglasnu tablu suda, elektronska oglasna tabla će služiti i za vođenje posebne evidencije o tome kada su akt ili pismeno istaknuti na elektronskoj oglasnoj tabli i kada su skinuti s nje. 
 
Imajući u vidu da trenutno sudovi nemaju mogućnost da vode navedene sveobuhvatne i potpune evidencije, ova funkcionalnost će predstavljati još jedno unapređenje rada sudova, jer će na jednom mestu, u elektronskom formatu, biti dostupni svi podaci koji se odnose na dostavu preko oglasne table, čime se direktno utiče na efikasnost i ekonomičnost postupka, kako pred sudom, tako i pred javnim izvršiteljima. 
 
Uvođenje elektronske oglasne table omogućava da svi sudovi ubuduće imaju jedinstvenu oglasnu tablu, a građani će sa jedne veb adrese moći da saznaju koja se sve pismena iz postupaka izvršenja odnose na njih ukoliko im ista nisu lično uručena putem pošte, a u narednim fazama će imati mogućnost da uz prethodnu registraciju dobiju informacije i preko mejla ili SMS poruke kada se na oglasnoj tabli istakne dokument koji se odnosi na njih.
 
  • Jovica

    23.11.2023 17:41
    Dug
    Trudio sam se da na ovoj tabli vidim svoja dugovanja-izbacuje da nema rezultata ali mi su mi sa druge strane računi bankovni u blokadi-ne razumem o čemu se radi
  • Zoran

    02.03.2023 14:42
    Sajt je veoma kompikovano uradjen za starije osobe.Smatram da starijim osobama koji ne poseduju racunar niti su sposobni da rukuju sa njim neophobno je uruciti pisanim putem dokumenat.
  • Mirjana Z.

    16.09.2022 20:29
    Elektonska Oglasna Tabla
    Zasto nema broj telefona sluzbe gde covek moze da se obrati i resi svoje obaveze ? Ovaj Web site je zaista aljkavo uradjen, bez linka ili telefona kome se obratiti, koga kontaktirati za regulisanje i resavanje problema dugovanja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija