Jedan od pet miliona: Izlazimo na izbore, prekidamo organizaciju protesta i saradnju sa opozicijom

Udruženje "Jedan od pet miliona" saopštilo je danas da će izaći na predstojeće izbore kako bi sprečilo "trojance" da uzmu još jedan mandat.
Jedan od pet miliona: Izlazimo na izbore, prekidamo organizaciju protesta i saradnju sa opozicijom
Foto: FoNet
Predstavnica tog udruženja Valentina Reković saopštila je da je opozicija okupljena oko bojkota izbora i parlamenta tu ideju uništila, te da odluka o izlasku na izbore predstavlja prekid saradnje sa tim delom opozicije.
 
Reković je kazala da Udruženje, koje je više od godinu dana organizovalo proteste u Beogradu, više neće učestvovati na njima i navela da će opozicija imati priliku da svake subote "brani svoju ideju bojkota". Obrazlažući odluku Udruženja o izlasku na izbore i kritiku koju su prošle nedelje uputili Stranci moderne Srbije i Novoj stranci zbog toga što nisu proglasili bojkot, čime su prekršili "Sporazum sa narodom", Reković je navela da se izborni uslovi u Srbiji nisu poboljšali, ali da je potrebno sprečiti neke stranke da uđu u parlament samo zbog državne "infuzije".
 
"Kada je opozicija proglasila bojkot parlamenta, ona je samo prestala da posećuje tu instituciju, a zadržala je beneficije. Kada uđemo u parlament, sprovešćemo pravi bojkot", kazala je Reković.
 
Istakla je da Udruženje raspolaže informacijama prema kojima neke od stranaka potpisnica Sporazuma sa narodom, sa još nekoliko manjih pokreta, rade na tome da izađu na predstojeće izbore. "Došli smo i do informacija da će im se u tome pridružiti i pojedini članovi stranaka koje su formalno u bojkotu", rekla je ona.
 
Dodala je da će u narednim danima obelodaniti i koje su stranke koje aktivno učestvuju sa podrškom raznim grupama građana na lokalu "sve u nadi da i posle izbora budu ili ostanu deo lokalnih vlasti" i podsetila da su članovi Demokratske stranke po beogradskim opštinama osnivali "Udruženja Jedan od pet miliona".
  • Garavi

    30.01.2020 09:49
    Cemu izbori?
    Kome do sada nije bilo jasno, valjda ce sad svanuti da nema potrebe izlaziti na izbore, ukoliko iste bot ili kapilarni glas SNS. Izbori nikad nista nisu resili u Srbiji, niti ce. Skupstina je bila i ostala smejurija, moc je na sasvim drugom mestu. Znaci, bojkotovali, ne bojkotovali, isto je.
    UDB-aska elita koja upravlja Srbijom je iznad partija i iznad tajkuna - ona poseduje i jedne i druge i upravlja njima. Svi zakoni vezani za izborni proces su napravljeni tako da UDB-a moze da ubaci sasvim dovoljno svojih spavaca u bilo koju organizaciju i razori je iznutra, ako to zeli. Strani faktor je takodje prisutan, njima je u interesu da Srbija nikad ne bude normalna i prosperitetna zemlja, ali ni previse nestabilna. Ako Srbi rade za 250EUR i ne bune se, strancima je to sasvim OK.
    Ogromna vecina ljudi u Srbiji obozava da komsiji crkne krava i nije ih briga sta ce biti s njihovom licnom kravom. S odusevljenjem ce ucestvovati u svakom UDB-askom projektu unistavanja opozicije, jer su odavde Turci otisli, a mentalitet raje je ostao. Oni koji nisu takvi su ili mrtvi, ili su se odselili.
    Ima li resenja? Dugorocno resenje se vec nazire - sve je manje Srba i u pogodnom trenutku stranci ce naterati sadasnju elitu da se skloni i pustiti migrante, pa ce ovo opet biti Turska ili nesto slicno, sa sve serijatskim pravom (mada ni sadasnji pravni sistem nije daleko od serijata).
  • General war

    30.01.2020 04:38
    "Kada je opozicija proglasila bojkot parlamenta, ona je samo prestala da posećuje tu instituciju, a zadržala je beneficije."

    Pa sto im to nisi rekla pre godinu dana kada ste zajedno krenuli u proteste, kako ste se setili sad, posle smanjenja cenzusa ? Svi ste vi isti, prodajete se za komad slanine.
  • Rade Konjstantinović

    29.01.2020 16:32
    Krah krugodvojkaša
    Može se konjstatovati da je ovo veoma ozbiljan udarac za KBC (krugodvojkaški bojkotaški centar).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.