Četvoro državljana Srbije koji su došli iz Kine pod nadzorom

Granični sanitarni inspektor Raša Milanov izjavio je da je četvoro državljana Srbije koji su juče došli iz Kine, stavljeno pod nadzor zbog potencijalne opasnosti oboljevanja od koronavirusa.
Četvoro državljana Srbije koji su došli iz Kine pod nadzorom
Foto: Pixabay
Državljani Srbije došli su u Srbiju iz kineskih gradova koji su od Vuhana, epicentra zaraze, udaljeni hiljadu i više kilometara ali u kojima je virus registrovan.
 
Oni su po dolasku na beogradski aerodrom pregledani, nisu imali zdravstvene smetnje ni temperaturu. Milanov je za RTS rekao da je, u odnosu na procedure Batuta, odlučio da je neophodno staviti ih pod nadzor.
 
"Oni će ostati u Srbiji, kretaće se među porodicom i prijateljima. Jedan od njih se javio epidemiološkoj službi. Oni su inače u zakonskoj u obavezi da se jave u roku od 24 sata", istakao je Milanov.
 
Oni su iz predostrožnosti, kaže Milanov, nosili zaštitne maske.
 
Kada je reč o grupi turista iz Vuhana koji su došli iz BiH u Srbiju, Milanov kaže da su oni pregledani i takođe stavljeni pod nadzor Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.
 
Inače, kako je za 021 rečeno u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, u Vojvodini nije zabaležen nijedan slučaj sumnje na koronavirus, o čemu više OVDE.
  • Racio

    29.01.2020 09:19
    Dvostruki aršini
    Kada su turisti iz Kine došli u Srbiju, NISU stavljeni u karantin?!
    Kada su naši državljani ušli u Srbiju, stavljeni su po svim pravilima u karantin.
    Zašto gosti iz Kine nisu isto procesuirani? Zbog investicija, da ne bi razbesneli nekog?
    Život našeg državljana je manje vredan ili......?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija