FOTO: Održan i protest podrške televiziji N1

Mi smo ovde da podržimo kampanju istine, a građani na protestima imaju dva zahteva, bojkot izbora i vraćanje televizije N1 u 300.000 domaćinstava, poručeno je danas na protestu podrške televiziji N1 u centru Beograda.
FOTO: Održan i protest podrške televiziji N1
Foto: FoNet
Profesor Čedomir Čupić rekao je da su se građani okupili da ne dozvole uskraćivanje gledanje i slušanja TV N1, jer je namera da se građanima stavi povez na oči i zapuše uši za istinito, tačno i objektivno informisanje.
 
"Tamo gde se informacije uskraćuju, guši se slobodan izbor, ovaj potez Aleksandra Vučića i njegovih savetnika nije ništa drugo do napad na dve vrednosti - istinu i slobodu bez kojih nema dobrog informisanja i dostojnog života", rekao je Čupić.
 
 
"Ovo je napad na javni interes, koji je iznad bilo kojeg komercijalnog interesa", rekao je on i napomenuo da su se televizije sa nacionalne frekvencije pretvorile u mašineriju koje propagandom ispiraju mozak građanima.
 
Profesorka Biljana Stojković pozvala je građane da zamisle Srbiju u kojoj ne postoji N1, Danas, Vreme, NIN, istraživački portali.
 
"Zamislite Srbiju koja gleda samo Pink, Hepi, čita Informer, Alo. Zamislite da svi živite tako da ne postiji nijedan tračak slobode misli u Srbiji", rekla je Stojković.
 
 
Realnost koju ne vidimo u ovoj medijskoj iluziji, istakla je ona, su glasni ljudi, poniženi prosvetari, pogaženo sudstvo, zemljoradnici bez zemlje, penzioneri oko kontejnera, umirući pacijenti bez lekova, to je prava srbija koju ne vidimo u medijskim drogama koje nam se poturaju.
 
Stojković je upitala "da li bi građani saznali za sve afere i junaka našeg doba Aleksandra Obradovića da nije bilo slobodnih medija". Prema njenim rečima, demokratija podrazumeva pravo koja važi za sve, podrazumeva slobodne medije, a slobodni mediji pomažu građanima da izaberu neke bolje ljude.
  • Sever Srbije

    02.02.2020 13:40
    Kada ce zabraniti strane tv koje ucestvuju u politickim kampanjama,sad ne pominjem lazi koje sire?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.