Novi uslovi za refundaciju PDV-a na bebi opremu

Uslovi za refundaciju PDV-a na kupovinu hrane i opreme za bebe izmenjeni su od 1. februara, odnosno dinarski iznosi usklađeni su sa inflacijom u 2019. godini, podsetila je danas Poreska uprava Srbije.
Novi uslovi za refundaciju PDV-a na bebi opremu
Foto: Pixabay
Izmenama Zakona o porezu na dodatu vrednost propisano je da se pravo na refundaciju PDV-a može ostvariti do iznosa od 80.323,24 dinara za bebu starosti do dve godine, i to u prvoj godini starosti do 45.898,99 dinara, a u drugoj do 34.424,25 dinara.
 
Pravo na refundaciju PDV–a za hranu i opremu za bebe može da ostvari roditelj, odnosno staratelj ukoliko je njegov ukupan neto prihod u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju manji od 1.101.575,88 dinara, a ukupna imovina na koju plaća porez manja od 26.850.911,72 dinara.
 
Rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a kupcu hrane i opreme za bebe traje do 18. februara.
 
Detaljnije informacije građani mogu saznati pozivom Кontakt centra Poreske uprave na brojeve telefona 011 331 01 11 ili 0700 700 007, ili u 37 poreskih filijala u Srbiji, na jedinstvenom poreskom mestu "Vaš poreznik".
  • Čitaoc iz Beča

    04.02.2020 11:06
    U Srbiji ni psa ne treba čuvat
    "manji od 1.101.575,88 dinara,"

    Žena se porodila prošle godine ovde u Gornjoj Austriji Oberösterreich u drugo dete potičem iz siromašne porodice u Raškoj u okolini Novog Pazara,supruga mi je iz Novoga Sada ovde smo već osmu godinu od 2012 e godine prvo dete nam je takodje rodjeno u Austriji.

    Podizati i radjati decu u Srbiji je greh.Veliki veliki greh.90% prijatelja iz Raške kojih znam iz detinjstva i škole je već otišlo iz Srbije.Ili sprema svoju decu da odu iz Srbije.

    Kako je moguće da u Segedinu gradu veličine Novoga Sada u Madjarskoj kada se vraćamo iz Srbije za Austriju nakupujemo pamperse onako usput da se nadje su 30% jeftinije isti model i gabarit od onih u Srbiji a Madjarska ima 27% pdv a Srbija 20%.?

    Pa to je pljačka od 20% takoreći puta broj dece.A kada im se pojavite da tražite povraćaj pdv a znam šta govorim jer držao sam firmu u Novom Pazaru pre 10 ak godina traže Vam porodično stablo od pradede da li Vam je i pradeda platio porez i da nije slučajno ostao dužan poreza neplaćenog i da li ste jedan jedini dinara ostali dužni i vi i vaša porodica poreskoj pa ako je sve u redu onda mogu da razgovaraju da vam vrate pdva na bebi opremu.

    Neće Vam dati povraćaj pdv a ako dugujete novac jedan jedini dinar državi.Ali zato država moze da ostane duzna svakome.I ovo je navlakuša jer čim tražite nešto od države upadate u finansijsku i političku mašinu.Nakon toga 10 nekih agencija me je zvalo na telefonu i pitalo da li sam član političke stranke a nisam niti ću biti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija