Krivična prijava protiv Srđana Noga zbog pretnji Vučiću, Brnabić, Vulinu i Đorđeviću

Nevladina organizacija Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost saopštila je danas da je podnela krivičnu prijavu protiv poslanika Srđana Noga zbog pretnje vešanjem najvišim državnim funkcionerima.
Krivična prijava protiv Srđana Noga zbog pretnji Vučiću, Brnabić, Vulinu i Đorđeviću
Foto: 021.rs
U prijavi se tvrdi da je Nogo na Tviteru najavio svoju nameru da vešanjem ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednicu Vlade Anu Brnabić, kao i ministre Aleksandra Vulina i Zorana Đorđevića.
 
Generalni sekretar te NVO Mario Spasić je u prijavi objasnio da je Nogo 1. februara u 23:42 časova na svom Tviter nalogu objavio nedvosmislenu nameru da vešanjem ubije predsednika, premijerku i ministre.
 
 
Nogo je, uz fotografiju vešala, napisao da se pored Vučića, Brnabić i Đorđevića, mora napraviti mesta i za Vulina.
 
Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije zatražio je od Višeg tužilaštva u Beogradu da Nogu odredi pritvor, pored ostalog i zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili dovršiti ono kojim preti. 
  • Paja

    05.02.2020 02:54
    Ovaj SNS je otvorio bas puno nevladinih organizacija,koje sigurno ucestvuju u "pomoci drzave nevladinom sektoru",sa par miliona dinara po organizaciji iz budzeta. Secate se kako je svojevremeno i Vulin dodelio novac raznim humanitarnim organizacijama otvorenim 3 dana pre konkursa ? Normalo,osudjujem bilo kakvo pozivanje na nasilje . Ocigledno je da politicari jedva docekaju takve idiotluke,ne bi li "organi" i sudovi obavili svoj deo posla uz standardna tabloidna proglasenja drzavnih udara i zavera. Ne pretnja nasiljem-samo pretnja istinom i sudovima kada padnu sa vlasti u krene prociscenje.
  • Pera

    04.02.2020 16:32
    Sns pljackasi
    Srdjan za predsednika
  • pajo patak

    04.02.2020 13:54
    u kratkom vremenskom periodu
    Možda objavi još koju fotografiju vešala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.