Oproštaj od Dragoljuba Žarkovića na Novom groblju

Oproštaj pred kremaciju osnivača i glavnog urednika nedeljnika "Vreme" Dragoljuba Žarkovića, danas je priređen na Novom groblju u Beogradu, gde će urna s njegovim prahom biti položena u Aleju zaslužnih građana.
Žarković se opredelio protiv autoritarnosti i lažne sabornosti i tim putem su krenuli i brojni članovi njegove porodice, rekao je u oproštajnom govoru jedan od njegovih rođaka.
 
Oproštaju su, pored članova Žarkovićeve porodice, prisustvovale njegove mnogobrojne kolege novinari, stotine gradjana, javne i političke ličnosti.
 
Dragoljub Žarković umro je u sredu posle kraće i teške bolesti u 69. godini. Žarković je bio osnivač Vremena i njegov glavni urednik od 1991. godine. Pre toga bio je novinar i urednik u novinskim kućama Politika (1974-1987) i Borba (1987-1990).
 
Bio je komentator Radija Slobodna Evropa (1993-1998), sarađivao sa Zapadnonemačkim radijom (WDR) i pisao za niz listova u Evropi (italijanska Republika, austrijski Standard...).
 
Autor je više televizijskih emisija i projekata. Kasnije tokom karijere bio je stalni kolumnista dnevnog lista Politika i predavač na Fakultetu političkih nauka gde je bio i član Saveta fakulteta.
 
Bio je prvi predsednik Udruženja profesionalnih novinara Srbije iz kojeg je nastalo Nezavisno udruženje novinara Srbije, kao i počasni član međunarodnih medijskih asocijacija. Objavio je 2016. godine "Naprednu knjigu" s podnaslovom "Godine uspona Aleksandra Vučića".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.