FOTO: Somborac u kesama sa deterdžentom preko granice pokušao da prošvercuje 8,5 kg srebra

Carinici su u subotu, 8. februara na prelazu Gradina zaplenili više od osam i po kilograma srebra, sakrivenog u vrećama praška za veš.
Prekršaj je otkriven prilikom kontrole na ulazu u zemlju, kada je za detaljan pregled izdvojen autobus turskog prevoznika, koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar.
 
Svi prisutni putnici su rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga. To je rekao i 42-godišnji Somborac turskog porekla, u čijim koferima su pronađene samo lične stvari. Međutim, pošto je sa sobom nosio i nekoliko vreća sa praškom za veš, carinik je zatražio od putnika da otvori jednu od njih.
 
Putnik je negodovao, ali je ipak otvorio jednu od vreća, kada se ispostavilo da je ispod praška za veš pronađeno i pet kesa srebrnog nakita. I u preostale tri vreće praška pronađene su kese sa sakrivenim srebrom.
 
  
 
Nakon završene kontrole ispostavilo se da se u 13 kesa nalazi 8.507 grama različitog srebrnog nakita.
 
Putnika su zajedno sa zaplenjenim nakitom u dalju nadležnost preuzeli tužilaštvo i policija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija