U Srbiji dva i po puta više medijskih objava o Zakonu o slobodi veroispovesti nego u Crnoj Gori

Za mesec i po, od 9. decembra prošle do 21. januara ove godine, o Zakonu o slobodi veroispovesti objavljena su 10.403 priloga, od čega u medijima u Srbiji čak 7.178 ili dva i po puta više nego u Crnoj Gori u kojoj je ovaj zakon donesen, pišu Dnevne novine.
U Srbiji dva i po puta više medijskih objava o Zakonu o slobodi veroispovesti nego u Crnoj Gori
Foto: 021.rs
Ovo su podaci iz analize jedne agencije, čije ime se ne navodi, a koja je, kako pišu Dnevne novine, radila istraživanje o medijskoj eksponiranosti Zakona o slobodi veroispovesti u četiri države Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.
 
Ubedljivo najviše medijskih objava imala je Srbija 69 odsto, zatim Crna Gora 27, BiH tri i Hrvatska jedan odsto.
 
Prema podacima u koje su Dnevne novine imale uvid, srpski mediji su tokom naznačenog perioda imali čak 76 odsto priloga koji su bili negativno konotirani prema Zakonu, državi Crnoj Gori, najvišim zvaničnicima, institucijama, donosiocima odluka.
 
"U Srbiji su 1.062 priloga objavljena u štampi, 5.519 na portalima i 597 na TV i radio stanicama. U istom periodu, Bosna i Hercegovina imala je 311 priloga 29 u štampi, 264 na portalima, i 17 na TV i radio stanicama dok su mediji u Hrvatskoj crnogorskom Zakonu o slobodi veroispovesti posvetili 60 priloga jedan u štampi, ostalo na TV i portalima", navodi se u analizi.
 
U Crnoj Gori, kako pokazuju podaci, objavljena su 2.854 priloga od čega 675 u štampi, 1.567 na internet portalima i ostalo na TV i radio stanicama.
 
Tokom perioda od 9. decembra prošle do 21. januara ove godine, ubedljivo najviše poruka koje se odnose na Zakon o slobodu veroispovesti i dešavanja u Crnoj Gori nakon njegovog usvajanja imao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je, kako pokazuju podaci, kroz 1.044 medijske objave slao negativne poruke.
 
Nakon njega, sledi mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije sa pojavljivanjem u 662 priloga sa isključivo negativnim izjavama.
 
Na trećem mestu je ministar inostranih poslova Ivica Dačić, čije su negativne poruke zabeležene u 368 priloga.
 
Autori ovog istraživanja navode da su za potrebe analize medijske eksponiranosti Zakona praćeni štampani mediji, TV, internet portali i društvene mreže u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
  • Nemanja

    11.02.2020 11:35
    Pa treba uvek nešto da se debili lože.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.