Potpisano pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine

U Minhenu je jutros potpisano Pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika Kosova Hašima Tačija.
Potpisano pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine
Foto: 021.rs
"Ovo što je potpisano značajno je zbog slobode kretanja, protoka robe, kapitala, usluga i ljudi. Srećan sam što vidim danas napredak i mnogo hvala Trampu i Grenelu u ime Srbije, jer svi osećamo da ćemo od ovoga imati bolju budućnost i da ćemo osigurati mir za naredne decenije", rekao je Vučić po potpisivanju dokumenta.
 
"Želimo da unesemo energiju u ovaj proces, dijalog i da ne gledamo samo politička pitanja. Ljudi žele posao, nadu, ekonomiju i bolji život. A značaj ovog što je potpisano su novi poslovi", istakao je Grenel.
 
"To je još jedan korak napred, posle dogovora o otvaranju avionske linije Beograd - Priština. To je vrlo pozitivna poruka, da će biti više mira, posla i ekonomije", rekao je Tači i dodao da veruje da je ove godine moguće postići konačan sporazum sa Beogradom.
 
U ime Beograda Pismo je potpisao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, a za prištinsku stranu - predstavnik Direkcije za železnice. Dokument je potpisan u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.
 
Pismo o namerama za obnovu aviosaobraćaja između Beograda i Prištine potpisano je 20. januara u Berlinu, sa kompanijom "Lufthanza".
  • Zeljko85

    14.02.2020 12:40
    saobraćaj
    Obnova avio-saobraćaja i železničkog saobraćaja ka Prištini jedno od dokaza je da želimo normalizaciju odnosa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija