Novi članovi REM-a Višnja Aranđelović i Slobodan Cvejić

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su Slobodana Cvejića i Višnju Aranđelović za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).
Novi članovi REM-a Višnja Aranđelović i Slobodan Cvejić
Foto: 021.rs
U današnjoj raspravi o kandidatima se nije govorilo, ali su njihove bografije dostavljene poslanicima i novinarima. Doktor sociologije Slobodan Cvejić izabran je na predlog nadležnog odbora Skupštine AP Vojvodine, redovni je profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.
 
On je na predstavljanju odboru ranije rekao da je radio brojna istraživanja o medijima, razvoju demokratije i institucija, da učestvuje u međunarodnim projektima, a radio je i u nekim vladinim telima kao što su odbori za obrazovanje i za saradnju sa UNESKO-m.
 
Novinarka Višnja Aranđelović izabrana je na predlog Udruženja novinara Srbije, radi u Politici i specijalno se bavi medijskim temama. Aranđelović je članica komisije saveta za štampu, a najviše je, kako je ranije istakla, zanima etika, primena standarda i poštovanje novinarskog kodeksa.
 
Za ova dva kandidata glasalo je po 129 poslanika, a njihovim izborom Savet REM-a će biti kompletiran. U skupštinskoj raspravi poslanici o kandidatima nisu rekli gotovo ni reč, ali su mnogi izrazili nadu da će REM u kompletnom sastavu raditi bolje i da će uspeh REM-a zavisiti od integriteta, profesionalizma i nezavisnosti svih članova Saveta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija