Kineski turisti otkazuju aranžmane za februar i mart u Srbiji

Kineski turisti otkazuju aranžmane za februar i mart u Srbiji, pa je teško za očekivati da će se dosadašnje prognoze o broju turista iz ove zemlje u Srbiji ostvariti.
"Srbija već oseća posledice koje je virus korona u Kini doneo u turistički sektor. Veliki broj aranžmana u Beogradu koji su bili planirani za februar i mart je otkazan, pa je teško da će prognoze o prilivu i broju turista iz Kine biti ostvarene", kaže za Politiku ministar turizma Rasim Ljajić. 
 
On ukazuje i na to da je nezahvalno davati bilo kakve prognoze, jer je neizvesno koliko će kriza sa virusom korona trajati. Kako je objasnio, za sada aranžmane otkazuju samo turisti iz Kine, ali ne i gosti iz drugih zemalja. 
 
"Prošle godine imali smo oko 145.000 kineskih turista, ove bi sigurno bilo više od 200.000 gostiju", dodaje Ljajić za beogradski list.
 
Kineska vlada je još 27. januara zabranila grupna međunarodna putovanja, dok je čak 30 svetskih avio.kompanija do sada obustavilo letove ka Kini.
  • Maka

    18.02.2020 14:16
    eeeeeeeeee
    Boje se da ne dobiju Koronu .....................................
  • B

    18.02.2020 12:51
    Ma ko ih šiša, najvažnije je da će bugarski turisti doći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.