U Srbiji nestao entuzijazam u vezi sa evropskim integracijama

U Srbiji je nestao entuzijazam kada je reč o evropskim integracijama, što i ne treba da čudi jer se u procesu pridruživanja Evropskoj uniji već dugo ništa ni ne dešava, ili bar ne ništa važno, ocenio je danas glavni i odgovorni urednik portala Juropian vestern Balkans (European Western Balkans) Nemanja Todorović.
U Srbiji nestao entuzijazam u vezi sa evropskim integracijama
Foto: 021.rs
Na okruglom stolu "Evropske integracije Srbije 2016-2020: Koliko smo napredovali ka članstvu u EU?" koji se održava u Beogradu, grupa eksperata analizira napredak u odnosu na određena pregovaračka poglavlja i značajne oblasti u okviru procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji.
 
Igor Novaković iz Centra za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAK fond), ocenio je da u Srbiji postoji nedostatak političke volje da se neophodne reforme sprovedu. Poslednja sesija okruglog stola pod nazivom "Zapadni Balkan i Evropska unija - Pogled iz Nemačke" biće razgovor sa Josipom Juratovićem, poslanikom u Bundestagu iz Socijaldemokratske partije Nemačke.
 
Skup se održava u organizaciji Fondacije Friedrich Ebert i portala European Western Balkans sa ciljem da se javnosti približe rezultati Srbije u realizaciji obaveza u procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji od početka mandata Vlade Srbije od 2016. godine.
  • Обсервер

    19.02.2020 13:23
    Министарка
    Јадна министарка за европске интеграције, толико се трудила да нам докаже да је то добро, и толико је путовања и састанака имала, изгледа све узалуд. Очигледно да није у Њиховом интересу да нас приме, као ни Турску, пуно је криве Дрине код нас. Кад је било у Њиховом интересу, снизили су и економске и политичке критеријуме и примили ХР, РО, БГ. Према томе, све је јасно, чекају нас политичке и економске уцене, које Народ не жели да прихвати. Они се НАТО неће никад ослободити, ми НАТО нећемо заборавити по њиховом ''Доброчинству''
  • .

    19.02.2020 09:44
    /
    Nije sve u nama, ima malo i u EU. Naravno da entuzijazam probada zato sto je EU:

    - Postala produzena ruka za sprovodjenje nemackog spoljnopolitickog interesa
    - Britanija je to skapirala pa je njen entuzijazam totalno iscezao
    - Danas uglavnom okuplja tradicionalno fasisticke ili kolaboratorske evropske zemlje dok je trend fasizma u Evropi u porastu
    - Propagirana u paketu sa pristupom NATO
    - Propagirana u paketu sa priznanjem Kosova
    - Ne pokazuje nikakve ambicije za rast (sopstveno prosirenje)
    - Pokazala na primeru Hrvatske svoj hipokriticni stav o prosirenju
    - Na spoljnopolitickom planu, EU deluje poplaseno - uvek zauzima preterano oprezan sav sto ukazuje na nesigurnost.
    - Evro opasno pada u odnosu na funtu i dolar, yen i yuan

    Ceo zivot sam verovao da je to jedina perspektiva i buducnost, ali posto se ova prica oduzila na preko 20 godina, sad vec pocinjem da mislim da bi bilo bolje da smo to vreme i resurse potrosili na neke druge stvari, jer kakvi su nam izgledi, necemo jos 20 godina biti deo te price.
  • Ginger Pig

    19.02.2020 06:56
    Da li je Srbija ispunila sve uslove postavljene od EU?

    Nije. Niti će bilo ko iz ove vladajuće garniture tako nešto da učini. Osim toga što sprega jahača apokalipse država + crkva + tajkuni + služba kartel nikad neće predati vlast EU i živeti pod tim pravilima. Ipak je Srbija Ruska veš mašina prljavog novca od kojeg mnogi na vlasti žive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.