Delegacija MMF-a sutra u Ministarstvu finansija

Ministar finansija Siniša Mali razgovaraće sutra s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda koju predvodi Jan Kes Martejn o makroekonomskim kretanjima i reformama u Srbiji, najavljeno je u tom ministarstvu.
Delegacija MMF-a sutra u Ministarstvu finansija
Foto: 021.rs
Tema sastanaka biće napredak u dogovorenim reformama u okviru programa saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument – PCI), koji je MMF odobrio Srbiji jula 2018. godine na period od 30 meseci.
 
U okviru planiranih mera, posebno su važni reforma poreske administracije i reforme u javnom sektoru, fiskalna pravila, kao i upravljanje javnim investicijama i državnim preduzećima.
 
Cilj programa sa MMF-om je održavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti i nastavak strukturnih i institucionalnih reformi za podsticanje bržeg i sveobuhvatnog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda.
 
Misija Međunarodnog monetarnog fonda boraviće u Srbiji do 28. februara, a predviđeni su sastanci s predstavnicima Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.
  • Znam

    23.02.2020 19:05
    Rešili su da predlože da narod Srbije dostavlja račune o kupljenoj hrani Ministarstvu Finansija.
    Samo vi popunjavajte ankete o tome kako živimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija