Počela podela još 60.000 vaučera za odmor u Srbiji

Akcija podele vaučera za odmor u Srbiji nastavljena je danas, a građani će ponovo moći da podnose prijave za korišćenje vaučera u poštama.
Počela podela još 60.000 vaučera za odmor u Srbiji
Foto: Pixabay
Vlada Srbije je prošle sedmice donela odluku o izdvajanju 300 miliona dinara za dodatnih 60.000 vaučera, što će omogućiti da se nastavi akcija podrške domaćem turizmu, koja je istovremeno i mera da se nadomesti očekivano mani broj turista iz Kine, zbog epidemije virusa korona.
 
U ministarstvu navode da je od 1. januara do 12. februara podeljeno 100.000 vaučera, koliko je prvobitno i bilo predviđeno za ovu godinu.
 
Građanima, koji žele da se uz pomoć vaučera od 5.000 dinara odmaraju u Srbiji, na raspolaganju je 1.416 ugostiteljskih objekata. Najtraženije destinacije za odmor uz vaučere su Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sijarinska Banja, Ribarska Banja, Gornja Trepča, Banja Vrujci, Divčibare, Prolom Banja i Lukovska Banja.
 
Od kada je počela akcija, 2015. godine, država je podelila 472.000 vaučera.
  • Đoko, tvoje oko

    24.02.2020 13:56
    Sad će pasti cene svih aranžmana, svugde.
    Možda idioti pojeftine i aerodromske takse, koje se bezrazložno kreću od 70 do 120 evra po osobi, na mnogim aerodromima.
    Samo polako.
    Narednih 6 meseci će sve pokazati.
    Turizam Afrike i zapada je itekako ugrožen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija