CRTA: Olivera Zekić sugeriše da mediji treba da izveštavaju pristrasno

Organizacija civilnog društva Crta ocenila je da je članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić ugrozila interes javnosti svojom izjavom vezi sa televizijama s nacionalnom frekvencijom i zagovornicima bojkota izbora.
CRTA: Olivera Zekić sugeriše da mediji treba da izveštavaju pristrasno
Foto: Pixabay
Reagujući na tvrdnje koje je Zekić iznela u intervjuu Večernjim novostima da televizije s nacionalnom frekvencijom "nemaju obavezu da daju prostor zastupnicima bojkota", Crta ističe da se to može tumačiti kao "nedopustivo mešanje u uređivačku politiku medija".
 
"Krajnje je sporan stav Olivere Zekić da bi mediji ugrozili javni interes prenošenjem stavova zagovornika bojkota. Javni interes jeste da građani budu upoznati s argumentima svih političkih aktera, kako o izbornoj ponudi, tako i o (ne)postojanju uslova za slobodne i poštene izbore", saopštila je Crta.
 
U informativnom programu mediji su dužni, podseća Crta, da obezbede slobodno, istinito, objektivno, potpuno i blagovremeno informisanje.
 
"Regulatorno telo za elektronske medije bi moralo da štiti prava građana da na temelju dobre informisanosti donose odluke o tome za koga će i da li će uopšte glasati. Navedeni stav zvaničnice REM sugeriše da mediji treba da izveštavaju jednostrano i pristrasno, ignorišući činjenicu da se deo opozicije opredelio za bojkot i da u skladu s tim sprovodi aktivnosti o kojima javnost treba da bude obaveštena", saopštila je Crta.
  • w/e

    24.02.2020 23:10
    Regulatorno telo
    Cemu sluzi regulatorno telo koje finansira drzava? Nezavisni smo, ali zavisimo od novaca drzave. Ista prica kao i sa RATEL-om. U ostalom svako iole normalan moze da vidi da medije kontrolisu politicke sile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.