Trojica prekršajaca se udaljila iz zatvora u Nišu, jedan bio osuđen na sedam dana

Trojica prekršajno kažnjenih osuđenika udaljili su se juče iz poluotvorenog dela Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.
Trojica prekršajaca se udaljila iz zatvora u Nišu, jedan bio osuđen na sedam dana
Foto: 021.rs
Ovo je potvrđeno i Blicu i Novostima u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. U ovoj instituciji ističu da se ne radi o bekstvu nego o udaljenju.
 
"Nije reč o bekstvu kako su preneli pojedini mediji. Prema zakonu o izvršenju krivičnih sankcija u poluotvorenom odeljenju ne postoje karaula, ograde i druge fizičko-tehničke prepreke tako da isključivo može da se govori o udaljenju, a ne o 'bekstvu'", kaže portparolka Uprave Slavica Radovanović.
 
Ovoj trojici su uskoro isticale kazne, pa niko ne zna zbog čega su odlučili da se udalje iz poluotvorenog dela u kojem mahom borave ljudi kojima su zatvorske kazne izrečene zbog neplaćanja novčanih kazni ili prekršaja, ili osuđenici sa blažim sankcijama.
 
"Juče u 6 časova primećeno je da ih nema na prozivci. To je paviljon u kojem je najblaži režim pa ga u lokalnom slengu i zatvorenici i čuvari zovu 'vrtić'. Niko ne zna zašto su se trojica prekršajaca udaljila kada su im uskoro isticale kazne. Jedan od njih je trebalo da izađe za sedam dana, drugi za deset, a treći je imao još oko mesec i po dana kazne", kaže izvor "Blica".
 
Policija traga za njima.
  • avav koalicija

    25.02.2020 13:53
    Morali su da izadju i da odu po zadatke jer ide kampanja SNS pa da nešto ne propuste.
  • Goran

    25.02.2020 13:43
    'da isključivo može da se govori o udaljenju, a ne o 'bekstvu'",..'

    Pa baš toliki bezobrazluk i baš toliko da nas prave budalama! Eksplodiraću majke mi!
    Tolika bahatost, tolika nesposobnost i nonšalancija...
    Molim vas, pokradite šta se još može, natovarite sve što hoćete i kada vam bude dosta idite iz ove zemlje. Snaćićemo se nekako i bez vas.
  • Nepodonošljivo

    25.02.2020 13:11
    Sunce ti, dokle je došlo u ovoj zemlji.
    Ne možeš više ni u zatvoru ostati. Ni jedna institucija ne funkcioniše - pa ni zatvor.
    Sad su već među migrantima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.