NUNS će pozvati novinare na bojkot javnih nastupa ministra Šarčevića

Nezavisno udruženje novinara Srbije ponovo osuđuje agresivno i neodgovorno ponašanje ministra prosvete Mladena Šarčevića prema novinarima, neprimereno javnim funkcioneru, navodi se u saopštenju.
NUNS će pozvati novinare na bojkot javnih nastupa ministra Šarčevića
Foto: 021.rs
"Nezadovoljan pitanjima koja su mu uputili ministar je u Nišu verbalno napao naše kolege i prekinuo konferenciju za medije. Na insistiranje novinara da odgovori na pitanje o troje dekana fakulteta Univerziteta u Nišu, Šarčević je odgovorio: 'Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste'", navodi NUNS.
 
Kako dodaju, uz prethodno navedeno, "ovaj visoki državni funkcioner" je odgurnuo mikrofon i nazvao reportera Televizije N1 siledžijom.
 
Kako podsećaju, Šarčević je i početkom decembra prošle godine vređao novinarku Televizije N1 na konferenciji za medije u Vladi Srbije povodom rezultata PISA testiranja, nakon čega ga je NUNS pozvao da se javno izvini i da u skladu sa funkcijom koju obavlja, sa uvažavanjem i pristojno odgovora na pitanja koja novinari postavljaju u javnom interesu.
 
"Izgleda da ministar prosvete ne shvata da je njegovo ponašanje nedozvoljeno, i ukoliko se hitno ne izvini novinarima koje je uvredio i pokušao da ponizi, NUNS će pozvati svoje članove i druge novinare i medijske radnike da ubuduće bojkotuje njegove javne nastupe", poručuju iz ovog udruženja.
  • Kaćanka

    26.02.2020 20:00
    Našla krpa zakrpu, kakvi novinari takav im i sagovornik.... Ne zna se ko je gori!!
  • Mamuti

    26.02.2020 09:10
    dobayure
    ex Radikali... https://imovinapoliticara.krik.rs/display/disp1/profil.php?disp_id=32
  • Mudao Dlabuda

    26.02.2020 05:10
    Bojkot izbora DA
    Ne shvatam čemu bojkot ovog prostaka?
    Valjda je potrebno da dođu u što većem broju i postavljaju što preciznija pitanja, ovako mu samo pružate uslugu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.