Krkobabić: Važno zadržati mlade žene i devojke na selu

Ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić rekao je da je za opstanak sela važno imati dobre zadruge, ali i u njima zadržati mlade žene i devojke.
Krkobabić je kazao da je namera da svako selo u Srbiji ima "pravu zadrugu", odnosno onu u kojoj je rešeno mnogo toga, od izvora egzistencije, lokalnih i pristupnih puteva.
 
Ukazao je i na važnost pokretanja samoinicijative kako bi se mladim ljudima otvorila mogućnost da ostanu u svojim selima.
 
"Hajde da vidimo kako da pre svega mlade žene i devojke reše da ostanu u selima. Ako one reše da ostanu u selima onda imamo šansu da i mladići ostanu u selima", kazao je on.
 
Naveo je i da dobro selo znači dobru zadrugu i da sela bez zadruga nemaju šansu da opstanu, a da priča o obnovi sela i ravnomernom regionalnom razvoju "pada u vodu" ako toga nema.
  • Ivan

    01.03.2020 23:16
    Dinastija
    Rece covek koji dan jedan nije posteno nesto radio (a kamoli neki fizicki posao) i nije proveo 2 dana u selu.
  • Eva Eva

    29.02.2020 14:07
    Pa neka seljaci počnu ostavljati kćerima imovinu, a ne sinovima, pa će žene ostajati na svome.
  • !

    29.02.2020 14:04
    Nek se seli on na selo
    Kad prepametni Krkobabic na selu stvoro uslove za zivot koje imaju on i njegova dinastija onda ce mozda neko i zeleti da ostane na selu. Do tada, nek se on malo preseli u selo bez vode, struje, puta i posla da bi shvatio kakvu glupost je izgovorio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija