Batut: Ko je boravio u područjima gde je virus korona, da izbegava kontakt s drugima

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" upozorio je osobe koje su boravile u rizičnim područjima za virus korona da po povratku u Srbiju u narednih 14 dana smanje kontakte sa drugim osobama na radnom mestu ili na javnim mestima.
Batut: Ko je boravio u područjima gde je virus korona, da izbegava kontakt s drugima
Foto: Pixabay
U poslednjem izveštaju Instituta, osobama koje su stigle iz rizičnih područja savetovano je da u slučaju pojave temperature, kijavice, kašlja ili otežanog disanja odmah stave masku, pojačaju higijenu ruku, izbegavaju kontakst sa drugim ljudima. Preporučeno je da se u slučaju pojave tih simptoma jave na broj telefona 064 8945 235 koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja, gde će im epidemiolog dati uputstva o daljem postupku.
 
Rizična područja su Kina, posebno grad Vuhan, Južna Koreja, Singapur, Japan, Iran i Italija, naročito severna Italija, kao i kruzer "Diamond Princess".
 
Na ovom spisku nije Hrvatska, gde je danas zvanično potvrđen i drugi slučaj virusa korona. 
 
Građanima Srbije savetuje se da odlože planirana putovanja u rizična područja, a da ako putuju tamo izbegavaju kontakt sa osobama koje imaju znake infekcije organa za disanje, izbegavaju masovna okupljanja, preporučuje se pojačana higijena ruku, nošenje maske preko usta i nosa na prostoru masovnih okupljanja.
  • Bill

    26.02.2020 20:12
    Upravo sam se iz Kine vrnuo. Mogu l’ ja u Skupštinu da izbegavam kontakt sa drugima. Tamo su svi PRVI!
  • brod ludaka

    26.02.2020 13:45
    ludilo
    zar se osobe koje su boravile u ugrozenim podrucjima ne salju MOMENTALNO u karantin ??
    ili se sve prepusta njihovoj dobroj volji da izbegavaju dodire sa drugim ljudima ?
  • no no

    26.02.2020 12:48
    no no
    računaju na davno nestalu zdravu pamet.Pa namerno ce ici medju ljude da i njih zaraze samo ako mogu, dotle smo stigli do negativnih junaka serija koje se emituju decinijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija