VIDEO: Sneg padao u Beogradu i drugim delovima Srbije, zabeleo se i region

U Beogradu je sinoć pao prvi sneg ove zime, a snežne padavine nisu zaobišle ni duge delove Srbije.
Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda objavljenim u 23 časa, u Beogradu je bilo dva stepena. RHMZ je prethodno saopštio da će na području Beograda kiša u pojedinim delovima grada preći u susnežicu i sneg.
 
 
Na planinama je najavljeno da će padati sneg uz stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 15 centimetara, ponegde će i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije kiša preći u sneg.
 
 
Temperatura je u sredu u Srbiji bila čak i do 20 stepeni, a uveče je većinom pala na svega nekoliko stepeni oko nule.
 
 
Prema izveštaju Zimske službe "Puteva Srbije", kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Mačve, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, zbog čega se preporučuje opreznija vožnja.
 
Meteorolozi su za danas najavili promenljivo oblačno vreme, uz maksimalnu temperaturu do 9 stepeni Celzijusa.
 
I region se zabeleo
 
Veliki snežni nanosi zabeleženi su sinoć na deonici autoputa Banjaluka - Doboj, što je prouzrokovalo haotično stanje u saobraćaju, javio je reporter portala Klix.ba. Saobraćaj se na ovom autoputu odvijao izrazito usporeno, a neka vozila stajala su parkirana u zaustavnoj traci.
 
 
Nakon kišovitog dana, u Banjaluci je sinoć padao sneg.
 
 
I Hrvatsku je nakon toplog jutra zahvatilo snažno nevreme praćeno kišom, gradom i grmljavinom. Sneg je padao u Gorskom Kotaru, Lici, središnjoj i severozapadnoj Hrvatskoj i izazvao probleme u saobraćaju. Zbog zimskih uslova vožnje, pojedini putevi i delovi autoputa su zatvoreni za saobraćaj.
  • jova limanac

    27.02.2020 09:42
    Opet ovi Beograđani sve prigrabili, a nama iz "unutrašnjosti" šipak
  • White

    27.02.2020 08:23
    Srecom,nije februar...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.