Svi do sada testirani na virus korona u Srbiji bili negativni

U Srbiji još uvek nema potvrđenih slučajeva zaraze, ali je bilo sumnje.
Svi do sada testirani na virus korona u Srbiji bili negativni
Foto: Pixabay
Dosad je 16 osoba u Srbiji testirano na virus korona ni kod jednog nije potvrđena zaraza. Zaraženo je, međutim, dvoje državljana Srbije na kruzeru "Diamond Princess" u Japanu.
 
Ministarstvo zdravlja i Institut "Batut" pokrenulli su sajt covid19.rs na kom dva puta dnevno - u 8h i 18h - saopštavaju poslednje informacije o virusu korona. Predsednik Vučić izjavio je u sredu, posle sastanka sa predstavnicima zdravstvenih institucija, da su dogovorene komplente mere prevencije i hitne reakcije svih nadležnih organa Republike Srbije u slučaju pojave virusa korona.
 
Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da raste rizik od pojave infekcije uzrokovane novim virusom korona u Srbiju i može se oceniti kao umeren. Zdravstveni radnici poručuju da nema mesta panici, i da je npr. neuporedivo veća smrtnost od običnog sezonskog gripa nego od virusa korona. Građanima savetuju da i sami preduzmu mere zaštite, pre svega kada je reč o ličnoj higijeni.
 
Virus korona se raširio na sve kontinente, osim Antarktika. U Italiji je od tog virusa preminula dvanaesta osoba, dok se broj obolelih popeo na 400, a tri osobe su izlečene. Slučajevi zaraze prijavljeni su i u Severnoj Makedoniji, Grčkoj, Rumuniji, Španiji, Brazilu, Alžiru... Broj osoba koje se dnevno zaraze u svetu sada premašuje broj novozaraženih u Kini, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.
  • Patriota

    27.02.2020 20:31
    Emigracija
    Zato što se niko ne vraća kad ode iz Srbije, nema ko da unese Corona-19.
  • Izuzetak

    27.02.2020 17:09
    Opet Srbija van ostalog normalnog sveta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija