Agencije otkazale aranžmane za Italiju zbog virusa korona

Oko 320 obolelih od bolesti koju izaziva korona virus u Italiji bili su dovoljan razlog da turističke agencije u Srbiji otkažu aranžmane za ovu destinaciju. Otkazani su i turistički aranžmani za Kinu, Japan i Južnu Koreju.
Agencije otkazale aranžmane za Italiju zbog virusa korona
Foto: Pixabay
Autobusi i vozovi van granica Srbije, međutim, ovih dana odlaze redovno, nema otkazanih polazaka, ni najave da bi moglo da ih bude.
 
"Otkazana je većina aranžmana za Italiju koji su planirani u naredne dve do tri nedelje. Svima koji su uplatili putovanje novac će biti vraćen ili će im biti ponuđeno da zamene za nešto drugo. Nisu otkazane jedino neke ture koje ljude odavde vode na skijanje u Francusku, a koje prelaze preko teritorije Italije", kaže za Danas predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić.
 
U Francuskoj epidemije korona virusa nema, pa tako, kako kaže, nema ni razloga da se aranžmani otkazuju.
 
"Nije lako otkazati putovanje, jer agencije ovde imaju svoje partnere u inostranstvu od kojih takođe zavisi. Imali smo slučaj otkazivanja dve ture za Rim gde smo jedva dobili povraćaj novca jer oni u Rimu ne smatraju da su na ugroženom području i imaju pun hotel gostiju. Ali su nam na kraju vratili novac", naglašava Seničić.
 
On napominje da je bitno biti strpljiv u ovakvim situacijama gde niko nije kriv, a da će agencije u ovoj situaciji postupati prema uputstvima nadležnih ministarstava. Otkazani aranžmani za Italiju nisu u velikom broju, jer veća navala na ovu destinaciju među srpskim turistima kreće krajem marta i u aprilu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija