Dačić: Nije isključeno da je virus korona deo specijalnog rata protiv Kine

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je, nakon posete Pekingu, da je Kina "zemlja koja stoji na braniku sveta od korona virusa".
"U Kini se bore da im korona virus ne ugrozi društvene reforme i rast, jer je Kina druga ekonomija na svetu. Kina je na braniku sveta od virusa, da nije Kine i takvih mera predostrožnosti, sve bi bilo mnogo drugačije", rekao je Dačić.
 
Prema njegovim rečima, nije isključeno da je korona virus deo specijalnog rata protiv Kine. Podsetivši na paniku koja vlada u nekim zemljama gde je broj obolelih neuporedivo manji nego u Kini, rekao je da je ta zemlja "ozbiljno pristupila problemu".
 
"Zahvaljujući rigoroznim merama već je 29.000 ljudi od 70.000 zaraženih izlečeno. To je veliki uspeh", naveo je Dačić, dodajući da su sve aktivnosti u Kini planski osmišljene.
 
Ilustrujući ozbiljnost pristupa zaštiti i prevenciji protiv širenja korona virusa, rekao je da mu nije bilo dozvoljeno da prošeta centrom Pekinga, da na sastancima nije bilo rukovanja, a da su članovima naše delegacije ponekad merili temperaturu. Dačić je naglasio da je bio "prvi strani ministar u poseti Kini od kada je proglašena epidemija".
 
"To je dirnulo kinesko rukovodstvo jer smo došli u specifičnom i teškom trenutku za Kinu. A kineski predsednik Si Đinping planira da u Srbiju dođe u septembru", rekao je Dačić.
  • Nemanja

    29.02.2020 14:50
    A banana virus Dacicu iz Juzne Amerike?
  • Đura

    29.02.2020 12:41
    Sigurno je to specijalni rat koji Amerika vodi protiv Kine i celog sveta. Amerikanci na silu teraju Kineze da jedu pse, slepe miševe, zmije, guštere, lastavice i njihova gnezda, mrave, skakavce, mačke, puževe, žabe, termite, smrdibube, bubašvabe, leptire, gusenice, miševe, pacove itd. Amerikanci im rekli morate to da jedete i oni jadni moraju na silu da jedu sve te životinje. Djubrad Američka. Čitao sam još u Trećem oku našem eminentnom naučnom časopisu u autorskom tekstu naše naučnice vidovite Zorke da Amerikanci imaju neku žičanu mrežu razvučenu jako visoko u nebu pa se ne vidi golim okom sa tla iznad čitavog sveta i da tako radio talasima visoke frekvencije kontrolišu šta će koja nacija jesti.
  • Joca

    29.02.2020 11:26
    katica za sve
    Nije njegov posao da zabada nos u politiku velike sile. Nije kadar ni ovo sto treba za nas da uradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.