Uhapšena službenica suda, krila presude dok ne zastare

Policija je uhapsila I.M. (46), zaposlenu u Osnovnom sudu u Aleksincu, osumnjičenu za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.
Uhapšena službenica suda, krila presude dok ne zastare
Foto: 021.rs (ilustracija)
Ona se tereti da, u periodu od 2016. do 2019. godine, nije dostavila 14 pravosnažnih i izvršnih presuda na izvršenje referentima izvršenja kazni zatvora u Osnovnom sudu u Aleksincu i drugim sudovima, što je bila dužna da učini.
 
Kako se sumnja, ona je te presude prikrila u arhivi Osnovnog suda u Aleksincu i na taj način omogućila nastupanje apsolutne zastarelosti kazne zatvora i novčanih kazni, kao i pet zabrana upravljanja motornim vozilom. Takođe, tereti se i da Ministarstvu unutrašnjih poslova nije dostavila 34 pravosnažne presude radi evidentiranja u kaznene evidencije.
 
Na ime neplaćenih novčanih kazni po presudama u kojima je nastupila zastarelost, I.M. je, kako se sumnja, oštetila budžet Srbije za 575.000 dinara.
 
Određeno joj je zadržavanje do 48 sati i biće, uz krivičnu prijavu, privedena Višem javnom tilaštvu u Nišu.
  • Miške

    02.03.2020 13:56
    Riba!
    Riba smrdi od glave ali se od repa čisti!
  • Prosečan Srbin

    01.03.2020 00:12
    Da li u vama ljudi ima malo empatije, kao da ne živite u Srbiji, i ne znate da uvek nastrada neko ko je najmanje kriv, i sami smo svesni da ova radnica nije mogla to da uradi a da se ne primeti toliko godina..
    Svi vidimo da u Srbiji uvek bude okrivljen pogrešan čovek i da se iza svih tih pogresno okrivljenih krije neko mnogo jačii..
    Ne znamo pravu istinu i ne mozemo da pisemo, ko zna da li je u nekoj stranci, mozda je trebala da bude u stranci da ne okrive nju?
  • ...

    29.02.2020 20:47
    Iz koje je ona stranke?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.