Istražuje se ko je naručio likvidaciju Jovice Radonjića

Dejan M. (41), osumnjičen za ubistvo Jovice Radonjića (35) u aprilu 2015. godine na Zvezdari, u zatvoru je zbog drugih krivičnih dela, a policija istražuje ko ga je angažovao za tu likvidaciju i da li je motiv zločina iznuda sa kojom je žrtva dovođena u vezu.
Istražuje se ko je naručio likvidaciju Jovice Radonjića
Foto: 021.rs
Do osumnjičenog, skoro pet godina posle egzekucije na Zvezdari, navodno su doveli biološki tragovi, a snimak likvidacije potvrdio je tezu da je on ispalio Radonjiću jedan metak u srce i tri u grudi, piše Blic. 
 
Kako saznaje ovaj beogradski list, on je osumnjičen za ubistvo po nalogu, a nalogodavac i motiv se kriju u Radonjićevim kriminalnim aktivnostima. Istražitelji ne isključuju mogućnost da je neko od Radonjićevih bivših saradnika organizovao njegovu egzekuciju.
 
Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", Dejan M. je navodno ubio Radonjića da bi otplatio dug, a na osnovu dokaza do kojih je došla policija, on je jednoj beogradskoj kriminalnoj grupi koja je rasturala drogu, bio dužan veliki novac.
 
"Novosti" podsećaju da se zločin dogodio u Ulici Ante Bogićevića kod broja 7. Napadači su sačekali Radonjića koji se vraćao iz rodne Kule i ispalili hice u njega i njegovog prijatelja Miloša M. Kamere su snimile napad.
 
Radonjić je upucan u grudi i preminuo je odmah, a Miloš je sa teškim povredama prebačen na VMA.
 
Radonjić je svojevremeno pripadao grupi "Firma" kojom je praktično komandovao Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, koji je za račun "zemunskog klana" rasturao narkotike na teritoriji Vojvodine. Ova kriminalna grupa bila je suprostavljena "veterničkom klanu" čiji je vođa Nenad Opačić ubijen u februaru 2015. godine na Novom naselju, a bio je u dugogodišnjem sukobu sa Đurom Mutavim.
 
Radonjić je bio osumnjičen za ubistvo boksera Uglješe Ljubojevića, februara 2003. godine, člana Opačićeve grupe, ali nije bio i optužen za ovo ubistvo. Presudom Specijalnog suda u Beogradu u oktobru 2005. godine, kao pripadnik "Firme", osuđen je zbog učestvovanja u dilovanju narkotika. Dobio je četiri godine zatvora.
 
Tvrdio je tokom suđenja da je samo prepakivao heroin, a optužio je Suvajdžića da je mnoge pripadnike ucenjivao da za njega preprodaju narkotike. Suvajdžić je u međuvremenu od prvooptuženog postao svedok-saradnik.
 
Poslednji put je hapšen u decembru 2014. godine u kafiću "Museum" u centru Beograda, kada su kod njega i još četiri momka pronađena četiri pištolja i revolver.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija