Oboleli od korona virusa prebačen u Klinički centar Vojvodine

Pacijent iz Bačke Topole koji je zaražen korona virusom prebačen je iz Subotice na dalje lečenje u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.
Oboleli od korona virusa prebačen u Klinički centar Vojvodine
Foto: 021.rs
Kako je objavilo Ministarstvo zdravlja, zbog stalnih skokova temperature, koje je imao tokom noći, odlučeno je da bude prebačen u KCV.
 
"Nakon jutrošnje vizite, koju su zajednički obavili subotički lekari i kolege iz Beograda i Novog Sada, odlučeno je da pacijent bude prebačen u tercijarnu zdravstvenu ustanovu", stoji u saopštenju.
 
Dodaje se da će njegovo lečenje biti nastavljeno u KC Vojvodina pod stalnim nadzorom infektologa i ostalih lekara iz Novog Sada i Beograda.
 
Kon: Umereni rizik za pojavu novih slučajeva
 
Epidemiolog Predrag Kon je, na pitanje da li Srbiji preti epidemija korona virusa, kazao da postoji umereni rizik za pojavu novih slučajeva i da se pojava eventualno manje epidemije ne može isključiti, ali da je najvažnije da se testiraju svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim muškarcem.
 
"To je već, koliko znam, urađeno. Vrlo je bitno, ako neko dobije respiratorne tegobe, a radi na mestu gde ima mnogo kontakata sa drugima, da se ne pojavljuje na svom radnom mestu", kazao je Kon.
  • Rusofil_IQ0

    11.03.2020 00:48
    @dijasporac
    Ma da secas se ti svega samo si kao pobegao odavde.... ko li te placa samo da mi je znati DB-cu smrdljivi
  • МилеНС

    10.03.2020 12:29
    lepa zgrada
    Ne znam zašto se uvek na vest o KCV postavi fotka novog urgentnog (gde je inače katastrofa kada) jer u ovom konkretnom slučaju oboleli može biti samo na infektivnoj klinici koja izgleda kao... pa, reči su suvišne.
  • dijasporac

    09.03.2020 18:00
    Sine, koja panika u Ujvideku zbog jednog zarazenog... i onda se setih avgusta 1999 i pomracenja Sunca, ni zive duse tog podneva na ulicama Ujvideka, i mlado i staro pobeglo sa ulica zbog panike da ne oslepi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti