Pouzdani sajtovi koji neprestano prate situaciju sa virusom korona

Od kako se pojavio virus covid-19, poznatiji i kao novi korona virus, napravljeno je više sajtova koji su pozdani i relevantni kada je u pitanju praćenje podataka o ovoj zarazi širom planete.
Pouzdani sajtovi koji neprestano prate situaciju sa virusom korona
Foto: 021.rs

Neke od apliakcija su dostupne i preko mobilnih telefona, ali većina je zbog preglednosti preporučljivo pratiti na računarima.

Jedan od najposećenijih sajtova, koji citiraju i mnogi svetski mediji, napravio je Univerzitet Džon Hopkins. Na ovom sajtu se mogu videti podaci iz svih zemalja, a kada neka država u toku dana saopšti dnevne podatke, oni se vrlo brzo pojave na mapi. Mapu pogledajte OVDE.

Ovi podaci se koriste i na blogu Datawrapper gde se sortiraju u različite tabele, što olakšava praćenje situacije u vezi sa širenjem virusa. Blog možete videti OVDE.



Takođe, na sajtu Worldometers koji redovno objavljuje mnogobrojne statističke podatke sa cele planete, već nedeljama unazad se mogu pratiti informacije o širenju virusa korona i to pogledajte OVDE.

Postoje i drugi sajtovi koji obajvljuju slične podatke, ali u osnovi većinu informacija preuzimaju sa sajta Svetske zdravstvene organizacije, koja svakodnevno objavljuje izveštaje. To može videti OVDE.

Kada je u pitanju Srbija, najvažniji sajtovi za praćenje informacija o virusu korona su covid19.rs, sajt Minsitarstva zdravlja zdravlje.gov.rs, sajt Instituta za javno zdravlje Srbije batut.org.rs i Instituta za javno zdravlje Vojvodine izjzv.org.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.