Novinarka Sanja Lučić za 021 iz Milana: Nema maski, u bolnicama selekcija pacijenata, na ulice izlazimo samo ako je hitno

Novinarka radija Popolare Sanja Lučić nalazi se u Milanu, a za 021 prenosi svoja iskustva direktno sa ulica ovog italijanskog grada.
Novinarka Sanja Lučić za 021 iz Milana: Nema maski, u bolnicama selekcija pacijenata, na ulice izlazimo samo ako je hitno
Foto: Pixabay
U Italiji je situacija u vezi sa virusom korona vrlo ozbiljna - za jedan dan preminulo je 100 zaraženih, uvedene su nove i mnogo oštrije mere poput zabrane okupljanja, a vlast moli građane da rade od kuće i izlaze na ulicu jedino ukoliko je neophodno. 
 
Naša koleginica u Italiji priča kakvo je stanje u Lombardiji, najrazvijenijoj oblasti Italije.
 
 
  • Jednostavno

    10.03.2020 22:40
    Jednostavno
    Jednostavno država nije spremna da se izbori sa ovom "pandemijom". Neznaju više šta da lažu i kako narod. Velika većina medicinskog osoblja je pobeglo odavde i sada lupaju gluposti. Žalosno za državu srbiju na šta smo spali e tako je kad se laže non stop nešto te strefi da bi videli građani ko nam kroi živote. Istina je spora ali dostižna.
  • E pa šta je...

    10.03.2020 21:34
    Virus, virus pa neka je!
    Mislim da neko na svetskom nivou gadno manipuliše sa vestima o ovom virusu, kako bi zaradio, ili izveo eksperiment kontrole sa vrha.

    Da ne pominjem ovde i ovako vesti koje sam ja čuo iz Srbije, ali odgore, da su napisane kao odluke i informacije i nekom dostavljene - jer mi ne bi prošao komentar, mogu samo reći da se stvara nepotrebna panika.

    Kao prvo smrtnost je na nivou gripa 3.5% u proseku.
    Na 100 ljudi 3 čoveka.
    Ni po čemu razlog za uzbuđavanje ili vređanje.
    Ali, neko želi d apodigne tenzije i cene hrane u marketima.
    Ovo sa maskama nije ništa.
    Čekaj polako, ako naša vlada bude poslušna kako zna da bude - kad su u pitanju naređenja svetskih čika - nagledaćemo se mi još s*anja koja nam otežavaju život.
    Brnabićkini računi za putne troškove neće biti ništa - u pogledu onog što sledi.
    NEKO VEŽBA KONTROLU OD STRANE VRHA DRŽAVE.
  • upozorenje

    10.03.2020 20:49
    Maske
    hvala na odgovoru, molim vas samo za ime apoteke na Somborskom bulevaru ukoliko znate naravno. Surfujem po netu. Takodje, hvala Portalu na neicrpnim info. svako dobro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.