Među sedmoro novoobolelih od virusa korona i jedan u Novom Sadu, ima ozbiljnu kliničku sliku

Potvrđeno je da je u Srbiji od virusa korona obolelo još sedmoro, što znači da je ukupan broj zaraženih kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa 12.
Među sedmoro novoobolelih od virusa korona i jedan u Novom Sadu, ima ozbiljnu kliničku sliku
Foto: Pixabay
Od sedam novih slučajeva, pet je povezano sa dve ženske osobe za koje je u utorak utvrđeno da su pozitivne posle direktnog kontakta sa državljankom strane zemlje koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na virus korona nakon povratka u državu gde joj je prebivalište.
 
Preostala dva slučaja su potvrđena nakon njihovog boravka u i kontakata sa osobama u inostranstvu, u Italiji i Nemačkoj.
 
Četvoro pacijenata su smešteni u Klinici za infektivne bolesti u Nišu i oni su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi. Na lečenju u Infektivnoj klinici u Beogradu je šestoro pacijenata.
 
Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu trenutno se nalaze dva pacijenta obolela od novog virusa korona, saznaje 021.rs. Nezvanično se pojavila informacija da je još jedan pacijent oboleo od virusa korona na lečenju u KCV, ali je u međuvremenu ustanovljeno da nema ovo oboljenje.
 
Jedan od dvojice pacijenata u Novom Sadu je meštanin Bačke Topole koji je od prošle subote na lečenju u KCV. Drugi novoprimljeni u KCV u Novom Sadu je iz grupe od sedam novoobolelih slučajeva, koji su prijavljeni na teritoriji cele Srbije do jutros u 8 časova. Ovaj novi pacijent na Infektivnoj klinici u Novom Sadu ima težu kliničku sliku, što je jutros potvrdio direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović
 
"Ovakav skok u broju obolelih je jednim delom neodogovrnost prema kolektivu, okolini. Potiču od jednog izvora. Apelujem na građane da poštuju apele nadležnih. Ako ste prehlađeni, kijate, nemojte ići na sastanke i skupove, nemojte praviti žurke", istakao je Stevanović.
 
Prema njegovim rečima, neće biti iznenađenje da imamo veći broj obolelih i to uglavnom iz tog jednog izvora.
 
"Desilo se da se organizuje jedan skup i da je jedna osoba bila zaražena i u ovom trenutku imamo veliki broj zaraženih", napominje Stevanović.

Komentari 131

  • Doktor Jovica

    17.03.2020 12:38
    Nestorovic
    Dr Nestorovic je potpuno u pravu.
    Da nam nisu rekli za Koronu nebi ni primetili da postoji.Ljudi bi se kao i dosada razboljevali od gripa i lecili kao do sada.
    Zaraza se prenosi na isti nacin kao i do sada.
    Kada neko umre njemu je svejedno da li je umro od obicnog gripa ili od korone..A kako do sad vidimo, 20 puta vise se umire od obicnog grupa nego od Korone.
    Ovo je medijski najeksponiraniji virus do sada.
    Kada bi sutra čelnik Svetske Zdravstvene organizacije rekao da je pandemija zavrsena onda bi to tako i bilo.
    Ovo je jedan veliki globalni eksperiment koji slabije prolazi tamo gde je medijski slabo pokriven.
    Gde su sad oni migranti koji su navaljivali u Evropu na Grckoj granici?
    O njima nema vise vesti.
  • stasa

    14.03.2020 20:03
    @Arsen Lupen
    Nebitno je da li ste osigurani ili ne..pandemija je i dobicete sve sto se moze. Javite se na telefone koje su napisani ili nadjite telefon najblizeg Doma zdravlja ili Hitnu,pa se konsultujte sa nekim oko tretmana i daljeg postupka. Niko Vas sigurno nece pitati da li ste osigurani.
  • dragan perković

    13.03.2020 17:36
    Ah
    Prodavnice naj bolje mesto za širenje virusa.Dođe jedan-pipne neku robu,da novac masiru i tako širi virus.I od skore moda pljuvati u prste iznad voća i povrća u prodavnicama. Rolne kesa za voće,povrćr ne stoje na predviđenom mestu.Kupci slobodno pipaju hleb.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti