Od danas zatvoreni pojedini granični prelazi između Srbije i BiH, Hrvatske i Severne Makedonije

Savetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman izjavio je da je Srbija pokrenula operaciju zatvaranja određenog broja graničnih prelaza prema BiH i da je o tome obavestila bosanskohercegovačke agencije.
Od danas zatvoreni pojedini granični prelazi između Srbije i BiH, Hrvatske i Severne Makedonije
Foto: 021.rs
On je za sarajevski portal Klix rekao da će od danas, 12. marta u 7 sati biti zatvoreni granični prelazi Bazinovci i Jamena koji su u nadležnosti Terenskog ureda Severo-istok sa sedištem u Bijeljini, pogranični prelaz Zvornik i GP Bajina Bašta Skelani.
 
Zatvoreni će biti i granični prelazi Most i Mokronozi u nadležnosti Terenskog ureda Višegrad, dodao je Hofman.
 
Kako je rekao, za saobraćaj će i dalje biti otvoreni granični prelazi Ljubovija-Bratunac, Međunarodni GP Šepak, Mali Zvornik i Karakaj.
 
"Saobraćaj će se na tim graničnim prelazima odvijati normalno", rekao je Hofman i istovremeno apelovao na građane BiH da ukoliko mogu odlože putovanja van zemlje kako ne bi imali komplikacije pri povratku jer se situacija u mnogim zemljama "menja iz sata u sat".
 
Zatvoren i prelaz sa Severnom Makedonijom
 
Granični prelaz Prohor Pčinjski od danas u 7 sati biće zatvoren za putnike i putnička vozila, a u skladu sa dogovorom sa vladom Srbije, saopštilo je severnomakedonsko Ministarstvo spoljnih poslova.
 
Kako je saopšteno, svi putnici će se preusmeravati na granični prelaz Tabanovce - Preševo, prenosi MIA.
 
Zatvaraju se prelazi i sa Hrvatskom
 
Srbija je zatvorila neke granične prelaze s Hrvatskom. Prema dojavi PU osječko-baranjske, GP Batina od 7 časova ujutro zatvoren je za sav saobraćaj. Zatvoreni su granični prelaz Batina-Bezdan, železnički most Erdut-Bogojevo i rečni prelaz Apatin.
 
Vlada Srbije juče je saopštila da će jedna od mera sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja virusa korona biti i preusmeravanje međunarodnog putnog saobraćaja na glavne granične prelaze, kao i da će privremeno biti zatvorena 44 manja i povremena granična prelaza.
  • Milorad

    16.03.2020 21:51
    Posao
    Sta ova drzava misli od cega narod da zivi kada sve firme i gradilista zatvaraju lako je za one koji imaju novac sta za nas koji radimo za dnevnicu da bi preziveli
  • Kasno Marko

    14.03.2020 10:40
    Na kosovo stiže
    Sada su se setili da zatvaraju... Kad je već stiglo :]
  • mirjam

    13.03.2020 17:18
    korona
    I treba da se sve granice zatvore.Blokada.
    Da nam neki oboleli koji dolaze iz zarazenih podrucja ne seje virus. Bravo Vucicu .Ti si jako pametan .Svaka ti cast

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija