Belojević: Neophodno uvesti vanredno stanje, obustaviti nastavu i zatvoriti granice

U Srbiji je neophodno uvesti vanredno stanje kako bi se na vreme reagovalo na širenje koronavirusa, a odluka da se ne obustavi nastava je pogrešna jer – tvrdnja da deca ne prenose virus nije naučno utemeljena, istakao je u Danu uživo Goran Belojević sa Medicinskog fakulteta.
Belojević: Neophodno uvesti vanredno stanje, obustaviti nastavu i zatvoriti granice
Foto: 021.rs
Govoreći o odluci vlade da se za sada ne obustavlja pohađanje nastave u školama i na fakultetima, Belojević je rekao da podaci iz Kine govore da deca oboljevaju od koronavirusa, neka su i u teškim stanjima, iako jeste tačno da su smrtni slučajevi kod dece mnogo ređi.
 
"Odmah obustaviti nastavu", kazao je on.
 
Belojević je ocenio da se tim ljudi koji savetuje predsednika Srbije koristi logikom "poznatog događaja" kao da se radi o gripu, ali da ovaj virus - to nije.
 
"Ovo je neobičan epidemiološki događaj i primenjuju se radikalne mere, jer vreme curi i nema odlaganja", naglasio je.
 
Ne možete se igrati zdravljem dece, zato što je procenat obolele dece nizak, rekao je i dodao da je bolje uraditi i ono što je naizgled nepotrebno, samo da bi se isključilo ono što je najgore.
 
Neutemeljena je priča da deca ne mogu da prenesu zarazu, nema logike u tome, virus je virus i prenosi se da živog na živo biće, kazao je on i upitao "u čemu je razlika između deteta i čoveka".
 
"Ne moze se lelujati u ovakvoj situaciji. Treba doneti radikalne mere mnogo više nego što izgleda da je neophodno, moramo da donosimo mere da se otkloni mogućnost da se Srbija dovede u tešku situaciju", pojasnio je.
 
Uvođenje vanrednog stanja je neophodno, istakao je, kako bi se ograničilo kretanje ljudi, zatvorile granice.
 
Opširnije na sajtu N1.
  • i noga u d..pe

    15.03.2020 21:25
    Naravno sklonili su se "strucnjaci uvlakaci napredne ludare sa savetima o putovanju u Milano" i sad normalan covek moze da kaze stvari kakve jesu! Bravo za Belojevica, a za ostatak ekipe...koliko saznajemo pouzdano ostajete bez fotelje cim se situacija smiri.
  • Ne

    15.03.2020 17:29
    Razumem
    Za obican grip skole i vrtici nisu radili a sada rade-i koja to vlast i koji predsednik ce da odlucuje o mom detetu-nisu mi ga oni rodili
  • Slavisa

    15.03.2020 13:48
    Sve je u pravu. Ne mozes svakom ugoditi. Deca i da ne oboljevaju, prenose virus. Nego su se razvlacili do sada, da bi opravdali 'smesnost' virusa (a i ta izjava je po naredjenju). Ja svoje dete ne pustam sutra u skolu.(tacka)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.