Iz Kine stigli testovi za otkrivanje virusa korona

U nedelju uveče je u Srbiju stigla prva pomoć iz inostranstva u borbi sa virusom COVID-19 i to iz Kine, saopšteno iz Vlade Srbije.
Iz Kine stigli testovi za otkrivanje virusa korona
Foto: Pixabay (ilustracija)
Testove za detekciju virusa COVID-19 donirala je Kineska humanitarna organizacija "Mamut fondejšn".
 
Ova neprofitna humanitarna fondacija, sa centrom u kineskom gradu Šenženu, bavi se istraživanjem genetskog inženjeringa za javno dobro.
 
"U jeku borbe sa korona virusom u Kini, 'Mamut fondejšn' bila je od ogromne pomoći, s obzirom na to da je značajno pomagala laboratorije i bolnice, a sada se okrenula pomoći ostalim državama u svetu", navodi se u saopštenju. Ovu fondaciju finansira jedna od vodećih svetskih kompanija iz oblasti genetskog inženjeringa BGI, sa centrom u Šenženu.
 
Kompletnu akciju pomoći koordinirala je Ambasada Kine u Beogradu, u saradnji sa Vladom Srbije.
 
"Srbija ovim putem izražava veliku zahvalnost Kini i kineskom narodu na ovoj pomoći. Uvereni smo da ćemo uz pomoć naših kineskih prijatelja, uz njihovu stručnost i iskustvo, uspeti da se uspešno izborimo sa virusom COVID-19 i da će Srbija iz ove bitke izaći kao pobednik", ističu iz Vlade Srbije.
  • StAV

    17.03.2020 07:48
    Genetski inzenjering
    A iskoriscenje testove koji su negativni ustupamo na dalje proucavanje kao mali znak zahvalnosti.
  • braca

    16.03.2020 19:47
    hvala
  • Ana

    16.03.2020 19:02
    Valjalo bi početi stvarno testirati ljude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija