Ljajić: Kažnjavanje po skraćenom postupku za dizanje cena proizvoda

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da inspektori imaju pravo da po skraćenom postupku kažnjavaju trgovce koji podignu cene proizvoda koje je vlada ograničila, navodeći da su pritužbe građana bile uglavnom usmerene na medicinsku opremu, kao što su zaštitne maske.
Ljajić: Kažnjavanje po skraćenom postupku za dizanje cena proizvoda
Foto: 021.rs
"Kazna je do dva miliona dinara, u zavisnosti od težine prekršaja", rekao je Ljajić za TV B92, podsetivši da su cene 36 proizvoda zamrznute, od kojih su 16 osnovne životne namirnice, a ostalo su hemijska sredstva.
 
On je naveo da građani mogu da prijave nepravilnosti na brojeve telefona gde su to i ranije činili, ali i da je otvorena posebna linija za prijavu mahinacija sa cenama hemijskih proizvoda, jer su se prvenstveno na njih i odnosile pritužbe.
 
Kako je naveo, pre zamrzavanja cena, trgovci koji su dizali cene koristeći situaciju nisu mogli da budu kažnjeni ali je to bilo nemoralno.
 
Govoreći o gomilanju zaliha, on je naveo da je u danu kad se očekivalo proglašenje vanrednog stanja potražnja bila tri puta veća od uobičajene, dan kasnije dva puta, tako da on očekuje da će se potražnja normalizovati.
 
"Najveća je potražnja u većim, da ne kažem bogatijim gradovima. I kad smo pravili analizu prodaje proizvodima u prodavnicama, i sami trgovci nam kažu, gde žive bogatiji delovi stanovništva tu je najveća potražnja i tu im prometi rastu za dva, tri ili više puta", rekao je Ljajić, ističući kao primer Beograd i Novi Sad.
  • Bojan

    23.03.2020 11:23
    Maxi 202 lopine odvratne
    Danas sam bio u maxi ju na bulevaru oslobodjenja 18 u ns za 178 grama uzeli su mi 533 din . Za pečenicu svinjsku 200 grama uzeli mi 611 din a pršutu mi uzeli 450 din. Cene na fiskalnom racunu sam pogledao tek kada sam dosao jući u sr karlovce. Nrću se vraćati nazad dsleko mi je ali ovo je stvarno pljačka. Cene nisu bile izložene a ja sam očekivao da su standardne kao u lidlu ili vec u nrkim ostalim velikim marketima. Ovo stvarno nije u redu
  • Sanela

    21.03.2020 19:32
    Broj za prijave
    Koji je broj na koji se moze prijaviti?
  • gradjanin

    17.03.2020 09:23
    a kada cete ograniciti kupovinu po osobi ?
    mene hvata blam kad vidim tone wc papira koji ljudi kupuju .
    moguce da je to lekoviti toaletni papir koji stiti od virusa .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija